Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Obsah jednotlivých skupin mastných kyselin v bazénových vzorcích kozího mléka

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F12%3A00187722" target="_blank" >RIV/62156489:43210/12:00187722 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Obsah jednotlivých skupin mastných kyselin v bazénových vzorcích kozího mléka

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Sledování se uskutečnilo na eko-farmě dojných koz Olešenka v průběhu roku 2011. Kozy plemene hnědá krátkosrstá byly po celou dobu pokusu chovány na pastvě, během dojení byly přikrmovány bio jadrnou směsí. V průběhu celé laktace (duben až říjen) byly 1x měsíčně odebírány bazénové vzorky kozího mléka. Byl stanoven obsah sušiny a tuku. Tuk byl po odstředění analyzován na obsah jednotlivých mastných kyselin (C10-C18). Po analýze byly dopočítány obsahy jednotlivých skupin mastných kyselin nasycených SFA, nenasycených UFA, mononenasycených MUFA, polynenasycenýh PUFA, n3 a n6 PUFA, konjugované kys. linolové CLA a dále poměry UFA/SFA a PUFAn6/n3. Byly zjištěny nevyrovnané trendy u všech sledvaných skupin MK v průběhu laktace. Nejvíce byla zastoupena skupina nasycených MK.

  • Název v anglickém jazyce

    Content of important groups of fatty acids in goat bulk milk.

  • Popis výsledku anglicky

    Evaluation of content of fatty acids in goat bulk milk was carried out in organic farm Olešenka during year 2011. Brown short-haired goats were reared on permanent pasture during the whole experiment. Samples of bulk milk were taken once a month during the whole lactation (April - October).In milk samples was determined content of total solids and fat. Fat was centrifuged and than was determined fatty acids profile using gas chromatography. Changes in important groups of fatty acids were evaluated during the lactation period. The most represented group was saturated fatty acids (SFA).

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Farmářská výroba sýrů a kysaných mléčných výrobků IX.

  • ISBN

    978-80-7375-613-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    64-66

  • Název nakladatele

    Mendelova univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Mendelova univerzita v Brně

  • Datum konání akce

    17. 5. 2012

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku