Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The content of significant fatty acids in goat milk during the lactation period

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F12%3A00188136" target="_blank" >RIV/62156489:43210/12:00188136 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    The content of significant fatty acids in goat milk during the lactation period

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem studie bylo zhodnotit vliv fáze laktace na významné mastné kysleiny (MK)obsažené v kozím mléce. Experiment probíhal v roce 2011 na ekologické farmě Olešenka. Do pokusu bylo vybráno 9 koz plemene hnědá krátkosrstá, od kterých byly v pravidelném intervalu 7x v průběhu laktace odebírány individuální vzorky mléka. MK byly stanoveny v odstředěném tuku pomocí kapilární plynové chromatografie. V rámci studie byl zjištěn statisticky průkazný vliv fáze laktace na obsahy MK. nejvíce zastoupené byly MK palmitová a olejová. Nejvyšší obsah CLA byl zjištěn uprostřed sledování, v červenci.

  • Název v anglickém jazyce

    The content of significant fatty acids in goat milk during the lactation period

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was to evaluate the effect of stage of lactation on the content of fatty acids in goat milk. The study was carried out on organic farm Olešenka during the year 2011. The experiment involved 9 goats of Brown short-haired breed. Dailyfeeding ration was based on pasture with the addition of organic oat (0.5 kg per goat). Fatty acids were determinated using gass chromatography. Under the study it was found that the stage of lactation had a significant effect on contents of all monitored fatty acids. In goat milk fat were the most represented palmitic acid (34,49 %) and oleic acid (26,24 %). CLA content was highest (1,01 %) in the middle of monitoring, in July.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    XIV. konference mladých vědeckých pracovníků

  • ISBN

    978-80-7305-612-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    22-24

  • Název nakladatele

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    1. 1. 2012

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku