Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv fáze laktace na obsah a zastoupení mastných kyselin v kozím mléce

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F12%3A00182631" target="_blank" >RIV/62156489:43210/12:00182631 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv fáze laktace na obsah a zastoupení mastných kyselin v kozím mléce

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem práce bylo zhodnotit vliv fáze laktace na obsah a zastoupení jednotlivých mastných kyselin (MK) v kozím mléce. Sledování se uskutečnilo v průběhu roku 2011 na ekologické farmě Olešenka. Vzorky mléka byly získány od 9 koz plemene hnědá krátkosrstá koza, přičemž všechny kozy byly na 2. laktaci. V průběhu sledování se denní krmná dávka koz zakládala na pastvě, senu (ad libitum) a minerálním lizu. V průběhu dojení byly přikrmovány jadrným krmivem. Vzorky mléka pro stanovení MK byly odebírány ručně a to v období od dubna do října. Obsah jednotlivých MK v odstředěném tuku byl stanoven pomocí plynové chromatografie. Z výsledků studie především vyplývá, že fáze laktace měla statisticky průkazný vliv na všechny sledované MK v mléčném tuku koz.

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of stage of lactation on fatty acid profile in goat milk

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of the study was to evaluate the effect of stage of lactation on fatty acid profile in goat milk. Sampling was carried out from April to October 2011 on organic farm Olešenka. Samples were obtained from 9 goats of Brown short-haired whilst all these goats were on the second lactation. The daily feeding ration of goats consisted of permanent pasture, hay, mineral lick and during the milking organic oat. The stage of lactation had a significant effect on all fatty acids during the experiment.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Animal Breeding 2012

  • ISBN

    978-80-7157-224-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    26-33

  • Název nakladatele

    Mendelova univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Mendelu v Brně

  • Datum konání akce

    10. 1. 2012

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku