Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Evaluation of fatty acid composition in organic goat milk during the lactation period

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F12%3A00187887" target="_blank" >RIV/62156489:43210/12:00187887 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Evaluation of fatty acid composition in organic goat milk during the lactation period

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem práce bylo zhodnotit vliv faktoru fáze laktace na obsahy jednotlivých mastných kyselin (MK) a dopočtených skupin MK v kozím mléce . sledování se uskutečnilo na eko-farmě Olešenka v průběhu roku 2011, na farmě jsou chovány kozy plemene hnědá krátkosrstá. Do sledování bylo zapojeno 9 koz na druhé laktaci, které byly po celou dobu sledování chovány na pastvě s příkrmem ovsa během dojení. Mastné kyseliny byly stanoveny pomocí plynové kapilární chromatografie. Fáze laktace měla statisticky průkazný vliv na všechny sledované MK. Nejvíce zastoupená byla kyselina palmitová a olejová. Obsah CLA byl nejvyšší uprostřed laktace.

  • Název v anglickém jazyce

    Evaluation of fatty acid composition in organic goat milk during the lactation period

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was to evaluate the effect of stage of lactation on the content of individual fatty acids, also on the most important gorups of fatty acids in goat milk. The study was carried out on organic farm Olešenka during the year 2011. The experiment involved 9 goats of Brown short-haired breed, all goats were on the second lastation and gave birth to twins. Daily feeding ration was based on pasture (ad libitum) with the addition of organic oat. Fatty acids were determinated using gass chromatography. Under the study it was found that the stage of lactation had a significant effect on contents of all monitored individual fatty acids. Also all interpolated groups of fatty acids were significantly affected by stage of lactation. In goat milkfat were the most represented palmitic acid and oleic acid. CLA content was highest in the middle of the monitoring.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Animal Physiology 2012

  • ISBN

    978-80-7375-616-1

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    92-97

  • Název nakladatele

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Lednice

  • Datum konání akce

    24. 5. 2012

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku