Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Hygienická kvalita čirokových siláží při použití dvou odlišných postupů silážování

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F12%3A00190632" target="_blank" >RIV/62156489:43210/12:00190632 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Hygienická kvalita čirokových siláží při použití dvou odlišných postupů silážování

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem experimentu bylo porovnání dvou odlišných postupů silážování a aerobní stabilitu čirokových siláží z hlediska mikrobiologické analyzy. Jednalo se o metodu silážování vzorků do vakuových sáčků a silážování vzorků do silážních nádob. Byly sledovány bakterie mléčného kvašení, celkový počet mikroorganismů, bakterie čeledi Enterobacteriacae, sulfidredukující klostrídie, sporulující mikroorganismy, plísně a kvasinky. Mikrobiologický rozbor byl prováděn v den odběru vzorků, první, druhý a třetí den po otevření silážních nádob a sáčků. Uvedené mikroorganismy byly srovnány mezi sebou v jednotlivých dnech u obou metod silážování a vyhodnoceny.

  • Název v anglickém jazyce

    Hygienic quality of sorghum silage using two different procedures of silage

  • Popis výsledku anglicky

    The goal of the experiment was to compare two different methods of silage and aerobic stability of sorghum silage in terms of microbiological analysis. There was used a method where the samples were put into the vacuum bags and into the silage containers. The silages were done with and without treatment by biological and chemical additives. Lactic acid bacteria, the total count of microorganisms, bacteria of the Enterobacteriacae family, sulfide-reducing clostridia, spore-forming microorganisms, molds and yeast were studied. Microbiological analysis was performed on the day of sampling and then in the first, second and third day after opening of the silage containers and bags. The counts of microorganisms were compared in both methods of silaging in individual days and evaluated.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Lazarove dni výživy a veterinárnej dietetiky X.

  • ISBN

    978-80-8077-282-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    144-147

  • Název nakladatele

    Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach

  • Místo vydání

    Košice

  • Místo konání akce

    Košice

  • Datum konání akce

    6. 9. 2012

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku