Hygienická kvalita čirokových siláží při použití dvou odlišných postupů silážování
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F12%3A00190632" target="_blank" >RIV/62156489:43210/12:00190632 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Hygienická kvalita čirokových siláží při použití dvou odlišných postupů silážování
Popis výsledku v původním jazyce
Cílem experimentu bylo porovnání dvou odlišných postupů silážování a aerobní stabilitu čirokových siláží z hlediska mikrobiologické analyzy. Jednalo se o metodu silážování vzorků do vakuových sáčků a silážování vzorků do silážních nádob. Byly sledovány bakterie mléčného kvašení, celkový počet mikroorganismů, bakterie čeledi Enterobacteriacae, sulfidredukující klostrídie, sporulující mikroorganismy, plísně a kvasinky. Mikrobiologický rozbor byl prováděn v den odběru vzorků, první, druhý a třetí den po otevření silážních nádob a sáčků. Uvedené mikroorganismy byly srovnány mezi sebou v jednotlivých dnech u obou metod silážování a vyhodnoceny.
Název v anglickém jazyce
Hygienic quality of sorghum silage using two different procedures of silage
Popis výsledku anglicky
The goal of the experiment was to compare two different methods of silage and aerobic stability of sorghum silage in terms of microbiological analysis. There was used a method where the samples were put into the vacuum bags and into the silage containers. The silages were done with and without treatment by biological and chemical additives. Lactic acid bacteria, the total count of microorganisms, bacteria of the Enterobacteriacae family, sulfide-reducing clostridia, spore-forming microorganisms, molds and yeast were studied. Microbiological analysis was performed on the day of sampling and then in the first, second and third day after opening of the silage containers and bags. The counts of microorganisms were compared in both methods of silaging in individual days and evaluated.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Lazarove dni výživy a veterinárnej dietetiky X.
ISBN
978-80-8077-282-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
144-147
Název nakladatele
Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach
Místo vydání
Košice
Místo konání akce
Košice
Datum konání akce
6. 9. 2012
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—