Vliv biologických aditiv na aerobní stabilitu vojtěškové siláže
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F11%3A00168609" target="_blank" >RIV/62156489:43210/11:00168609 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vliv biologických aditiv na aerobní stabilitu vojtěškové siláže
Popis výsledku v původním jazyce
V pokusu byl sledován vliv biologických aditiv na aerobní stabilitu vojtěškové siláže. Byl proveden ve třech variantách. Jednalo se o kontrolní vzorek a dva vzorky s přídavkem biologických aditiv. Jako biologické aditivum byly použity přípravky Biomax GP, který obsahoval Pediococcus pentosaceus, Lactobacillus pentosus a Lallemand SAS -- MA 26/4U, obsahující Propionibacterium acidipropionici, Pediococcus sp. Pokus byl porovnáván s neošetřenou kontrolní siláží. Aplikace aditiv byla provedena dle pokynů výrobce. Aditivum Lallemand SAS -- MA 26/4U mělo pozitivní vliv na sekundární fermentaci. Projevil se ale negativní vliv na primární fermentaci. V rámci mikrobiologických analýz byly sledovány bakterie mléčného kvašení, bakterie čeledi Enterobacteriaceae,kvasinky a plísně.
Název v anglickém jazyce
THE EFFECT OF BIOLOGICAL ADDITIVES ON AEROBIC STABILITY OF ALFALFA SILAGE
Popis výsledku anglicky
The experiment examined the effect of biological additives on aerobic stability of alfalfa silage. It was carried out in three variants. It was a control sample and two samples with the addition of bio-additives. As an additive biological agents were used Biomax GP containing Pediococcus pentosaceus, Lactobacillus pentosus and Lallemand SAS - MA 26/4U containing Propionibacterium acidipropionici, Pediococcus sp. The experiment was compared with the untreated control silage. The application of additiveswas carried out according to manufacturer's instructions. Additive Lallemand SAS - MA 26/4U had a positive impact on the secondary fermentation. It proved to be but a negative effect on the primary fermentation. The microbiological analysis were monitored by lactic acid bacteria, bacteria of families Enterobacteriaceae, yeasts and moulds.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník z mezinárodní vědecké konference Výživa zvířat 2011
ISBN
978-80-87415-10-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
144-148
Název nakladatele
Česká zemědělská univerzita v Praze
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Praha
Datum konání akce
1. 1. 2011
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—