Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv biologických aditiv na aerobní stabilitu vojtěškové siláže

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F11%3A00168609" target="_blank" >RIV/62156489:43210/11:00168609 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv biologických aditiv na aerobní stabilitu vojtěškové siláže

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V pokusu byl sledován vliv biologických aditiv na aerobní stabilitu vojtěškové siláže. Byl proveden ve třech variantách. Jednalo se o kontrolní vzorek a dva vzorky s přídavkem biologických aditiv. Jako biologické aditivum byly použity přípravky Biomax GP, který obsahoval Pediococcus pentosaceus, Lactobacillus pentosus a Lallemand SAS -- MA 26/4U, obsahující Propionibacterium acidipropionici, Pediococcus sp. Pokus byl porovnáván s neošetřenou kontrolní siláží. Aplikace aditiv byla provedena dle pokynů výrobce. Aditivum Lallemand SAS -- MA 26/4U mělo pozitivní vliv na sekundární fermentaci. Projevil se ale negativní vliv na primární fermentaci. V rámci mikrobiologických analýz byly sledovány bakterie mléčného kvašení, bakterie čeledi Enterobacteriaceae,kvasinky a plísně.

  • Název v anglickém jazyce

    THE EFFECT OF BIOLOGICAL ADDITIVES ON AEROBIC STABILITY OF ALFALFA SILAGE

  • Popis výsledku anglicky

    The experiment examined the effect of biological additives on aerobic stability of alfalfa silage. It was carried out in three variants. It was a control sample and two samples with the addition of bio-additives. As an additive biological agents were used Biomax GP containing Pediococcus pentosaceus, Lactobacillus pentosus and Lallemand SAS - MA 26/4U containing Propionibacterium acidipropionici, Pediococcus sp. The experiment was compared with the untreated control silage. The application of additiveswas carried out according to manufacturer's instructions. Additive Lallemand SAS - MA 26/4U had a positive impact on the secondary fermentation. It proved to be but a negative effect on the primary fermentation. The microbiological analysis were monitored by lactic acid bacteria, bacteria of families Enterobacteriaceae, yeasts and moulds.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník z mezinárodní vědecké konference Výživa zvířat 2011

  • ISBN

    978-80-87415-10-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    144-148

  • Název nakladatele

    Česká zemědělská univerzita v Praze

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    1. 1. 2011

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku