Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Changes of Quality of Rennets during storing

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F12%3A00191804" target="_blank" >RIV/62156489:43210/12:00191804 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://is.mendelu.cz/auth/dok_server/vyhledavani.pl?id=5;download=103013;ve_slozce=57208" target="_blank" >https://is.mendelu.cz/auth/dok_server/vyhledavani.pl?id=5;download=103013;ve_slozce=57208</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Changes of Quality of Rennets during storing

  • Popis výsledku v původním jazyce

    This work deals about evaluation of qualitative parameters of rennets. During the six months storing of rennets were determined following qualitative parameters: pH, rennet coagulation time, activity (strange) of rennet and dose of rennet, and finally were used instrumental methods: Near infrared spectroscopy (NIR) for recognizing age of rennets and spectrophotometric methods of determining the color of rennets. The theory found in the references suggests, that the activity of rennet should decrease byan average of 1--2 % per month, but the results are showing, that are changing quality of rennets namely mostly activity (strange) of rennet, which was decreased by 33% per half year. In analysis of color of rennets weren't observed major changes by thewhole group. Some statistical differences were detected in the partial values L*a*b*, most advantageous were evaluation by rennet total color change during storage, which were higher than noticeable change in four samples. The least color

  • Název v anglickém jazyce

    Changes of Quality of Rennets during storing

  • Popis výsledku anglicky

    This work deals about evaluation of qualitative parameters of rennets. During the six months storing of rennets were determined following qualitative parameters: pH, rennet coagulation time, activity (strange) of rennet and dose of rennet, and finally were used instrumental methods: Near infrared spectroscopy (NIR) for recognizing age of rennets and spectrophotometric methods of determining the color of rennets. The theory found in the references suggests, that the activity of rennet should decrease byan average of 1--2 % per month, but the results are showing, that are changing quality of rennets namely mostly activity (strange) of rennet, which was decreased by 33% per half year. In analysis of color of rennets weren't observed major changes by thewhole group. Some statistical differences were detected in the partial values L*a*b*, most advantageous were evaluation by rennet total color change during storage, which were higher than noticeable change in four samples. The least color

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis

  • ISSN

    1211-8516

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    60

  • Číslo periodika v rámci svazku

    6

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    189-196

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus