Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Zhodnocení obsahu základních složek v mléce koz plemene Hnědá krátkosrstá v průběhu laktačního období

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F12%3A43907814" target="_blank" >RIV/62156489:43210/12:43907814 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://mnet.mendelu.cz/mendelnet2012/mnet_2012_full.pdf" target="_blank" >https://mnet.mendelu.cz/mendelnet2012/mnet_2012_full.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Zhodnocení obsahu základních složek v mléce koz plemene Hnědá krátkosrstá v průběhu laktačního období

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Vliv fáze laktace na dojivost a základní složky (sušina, tuk, bílkoviny, kasein a laktosa) kozího mléka byl zjišťován u 32 koz plemene hnědá krátkosrstá na ekologické farmě Olěšenka. Kozy byly na 1. až 3. laktaci, odstav kůzlat byl realizován v přůběhu měsíců leden až březen. Kozy byly během sledování chovány v jednom stádě a za identických podmínek. Základem krmné dávky byla pastva na TTP. Odběry individuálních vzorků kozího mléka probíhaly v pravidelných intervalech od dubna do října v průměrném 50.,85., 120., 155., 190., 225. a 260. dni laktace. Bylo zjištěno, že fáze laktace měla statisticky průkazný až vysoce průkazný vliv na všechny sledované parametry mléka, přičemž nejvariabilnější složkou byl mléčný tuk, naproti tomu, laktosa byla během laktace nejstálejší složkou mléka.

  • Název v anglickém jazyce

    Evaluation of the content of basic milk components of Brown short-haired goat during the lactation period

  • Popis výsledku anglicky

    Effect of stage of lactation on daily milk yield and basic milk composition (total solids, fat, total protein, casein and lactose) were evaluated using 32 goats of Brown short-haired breed which were reared on an organic farm in Olesenka. Goats were on the 1st, 2nd and 3rd lactation; 15 of them gave birth to singles and 17 to twins. Kidding occurred from January to March. During the experiment all goats were reared on permanent pasture, in one flock and under the identical conditions. Milk samplings were carried out from April to October on the average 50th, 85th, 120th, 155th, 190th, 225th and 260th day of lactation. The stage of lactation had a significant effect on all monitored parameters. The milk fat was the most variable component of the milk. On the other hand the lactose content was during the lactation very well-balanced.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    MendelNet 2012: Proceedings of International Ph.D. Students Conference

  • ISBN

    978-80-7375-836-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    279-285

  • Název nakladatele

    Mendelova univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    21. 11. 2012

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku

    000366461200032