Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The content of vitamin E in hop cones of the saaz variety

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F13%3A00200410" target="_blank" >RIV/62156489:43210/13:00200410 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60193697:_____/13:#0000829

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.11118/actaun201361030777" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.11118/actaun201361030777</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.11118/actaun201361030777" target="_blank" >10.11118/actaun201361030777</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The content of vitamin E in hop cones of the saaz variety

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The activity of vitamin E, total content of tocols and the content of individual isomers: alfa-tocopherols, beta-tocopherols, gamma-tocopherols and delta-tocopherols was monitored in samples of hop cones of the world-important Saaz variety. Hop cone samples originated from hop-breeding area Tršice, Czech Republic. The method used for the determination of vitamin E in barley was modified and used for this quantitative analysis. The results indicate that monitored characteristics are influenced by the year of harvest (2010 or 2011) but also by the age of hop-gardens (hop bucks). High values of vitamin E activity (up to 67.79 mg.kg-1) and total content of tocols (up to 76.31 mg.kg-1) in hop cones are worth further attention from the viewpoint of alternative use of hops.

  • Název v anglickém jazyce

    The content of vitamin E in hop cones of the saaz variety

  • Popis výsledku anglicky

    The activity of vitamin E, total content of tocols and the content of individual isomers: alfa-tocopherols, beta-tocopherols, gamma-tocopherols and delta-tocopherols was monitored in samples of hop cones of the world-important Saaz variety. Hop cone samples originated from hop-breeding area Tršice, Czech Republic. The method used for the determination of vitamin E in barley was modified and used for this quantitative analysis. The results indicate that monitored characteristics are influenced by the year of harvest (2010 or 2011) but also by the age of hop-gardens (hop bucks). High values of vitamin E activity (up to 67.79 mg.kg-1) and total content of tocols (up to 76.31 mg.kg-1) in hop cones are worth further attention from the viewpoint of alternative use of hops.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis

  • ISSN

    1211-8516

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    61

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

    777-785

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus