The content of vitamin E in hop cones of the saaz variety
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F13%3A00200410" target="_blank" >RIV/62156489:43210/13:00200410 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60193697:_____/13:#0000829
Výsledek na webu
<a href="http://dx.doi.org/10.11118/actaun201361030777" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.11118/actaun201361030777</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.11118/actaun201361030777" target="_blank" >10.11118/actaun201361030777</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
The content of vitamin E in hop cones of the saaz variety
Popis výsledku v původním jazyce
The activity of vitamin E, total content of tocols and the content of individual isomers: alfa-tocopherols, beta-tocopherols, gamma-tocopherols and delta-tocopherols was monitored in samples of hop cones of the world-important Saaz variety. Hop cone samples originated from hop-breeding area Tršice, Czech Republic. The method used for the determination of vitamin E in barley was modified and used for this quantitative analysis. The results indicate that monitored characteristics are influenced by the year of harvest (2010 or 2011) but also by the age of hop-gardens (hop bucks). High values of vitamin E activity (up to 67.79 mg.kg-1) and total content of tocols (up to 76.31 mg.kg-1) in hop cones are worth further attention from the viewpoint of alternative use of hops.
Název v anglickém jazyce
The content of vitamin E in hop cones of the saaz variety
Popis výsledku anglicky
The activity of vitamin E, total content of tocols and the content of individual isomers: alfa-tocopherols, beta-tocopherols, gamma-tocopherols and delta-tocopherols was monitored in samples of hop cones of the world-important Saaz variety. Hop cone samples originated from hop-breeding area Tršice, Czech Republic. The method used for the determination of vitamin E in barley was modified and used for this quantitative analysis. The results indicate that monitored characteristics are influenced by the year of harvest (2010 or 2011) but also by the age of hop-gardens (hop bucks). High values of vitamin E activity (up to 67.79 mg.kg-1) and total content of tocols (up to 76.31 mg.kg-1) in hop cones are worth further attention from the viewpoint of alternative use of hops.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GC - Pěstování rostlin, osevní postupy
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis
ISSN
1211-8516
e-ISSN
—
Svazek periodika
61
Číslo periodika v rámci svazku
3
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
9
Strana od-do
777-785
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—