Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The effect of feeding chicken during transport

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F13%3A00204080" target="_blank" >RIV/62156489:43210/13:00204080 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The effect of feeding chicken during transport

  • Popis výsledku v původním jazyce

    This study was conducted to determine the effect of feeding 1d old chickens from young parent flock during transport from hatchery to commercial farm for short and long distance. Two parameters body temperature in cloaca and yolk sac utilization were investigated. In hatchery the birds were divided into two groups - fed and starved during the transport. For fed groups 2g feed per bird was provided to transport crates (200g per one transport crate). Body temperature and live weight were measured in the hatchery and on the farms by infrared thermometer Braun IRT TermoScan 4520th. At fourth day of age after decapitation the yolk sacks were weighed. The feeding during short transport (140km) did not have any effect on both temperature and weight of chickens. Feeding during long distance (290km) had positive effect on chickens body temperature (P<0.05).

  • Název v anglickém jazyce

    The effect of feeding chicken during transport

  • Popis výsledku anglicky

    This study was conducted to determine the effect of feeding 1d old chickens from young parent flock during transport from hatchery to commercial farm for short and long distance. Two parameters body temperature in cloaca and yolk sac utilization were investigated. In hatchery the birds were divided into two groups - fed and starved during the transport. For fed groups 2g feed per bird was provided to transport crates (200g per one transport crate). Body temperature and live weight were measured in the hatchery and on the farms by infrared thermometer Braun IRT TermoScan 4520th. At fourth day of age after decapitation the yolk sacks were weighed. The feeding during short transport (140km) did not have any effect on both temperature and weight of chickens. Feeding during long distance (290km) had positive effect on chickens body temperature (P<0.05).

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    19th European Symposium on Poultry Nutrition

  • ISBN

    0-7923-6465-1

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    10

  • Strana od-do

    105-114

  • Název nakladatele

    The German Branch of the WPSA

  • Místo vydání

    Potsdam

  • Místo konání akce

    Potsdam

  • Datum konání akce

    26. 8. 2013

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku