Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Effect of increasing temperature and changes in relative humidity on composition and technological properties of bulk milk samples from Czech Fleckvieh breed

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F13%3A00216592" target="_blank" >RIV/62156489:43210/13:00216592 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://cabdirect.org/abstracts/20143178622.html;jsessionid=FDD3DA6EB6FD23A0A9E262F2C467CD7F" target="_blank" >http://cabdirect.org/abstracts/20143178622.html;jsessionid=FDD3DA6EB6FD23A0A9E262F2C467CD7F</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effect of increasing temperature and changes in relative humidity on composition and technological properties of bulk milk samples from Czech Fleckvieh breed

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Objective of this research was monitored effect of increasing temperature and changes in relative humidity on composition and technological properties of milk. During the period of 9.6.2013 to 21.6.2013 were analysed 13 bulk milk samples from morning milking (sampled daily) obtained in herd of Czech Fleckvieh cows from farm GenAGRO Říčany, a.s. (GPS 49°12'32.319"N, 16°23'42.666"E). Monitored climatic factors were follows: average diurnal temperature (ADT), relative humidity (RH). Monitored milk parameters were follows: content of fat, protein content, lactose content, solids-non-fat content, milk yield, specific density, active acidity, titratable acidity, freezing point of milk, rennet coagulation time and curd quality. It was also found that with increasing ADT statistically highly significantly (P<0.01) increases active acidity (r = 0.80) and rennet coagulation time (r = 0.78). Amount of milk fat was increasing very highly significantly (r = 0.88; P 0.001). With increasing ADT stati

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of increasing temperature and changes in relative humidity on composition and technological properties of bulk milk samples from Czech Fleckvieh breed

  • Popis výsledku anglicky

    Objective of this research was monitored effect of increasing temperature and changes in relative humidity on composition and technological properties of milk. During the period of 9.6.2013 to 21.6.2013 were analysed 13 bulk milk samples from morning milking (sampled daily) obtained in herd of Czech Fleckvieh cows from farm GenAGRO Říčany, a.s. (GPS 49°12'32.319"N, 16°23'42.666"E). Monitored climatic factors were follows: average diurnal temperature (ADT), relative humidity (RH). Monitored milk parameters were follows: content of fat, protein content, lactose content, solids-non-fat content, milk yield, specific density, active acidity, titratable acidity, freezing point of milk, rennet coagulation time and curd quality. It was also found that with increasing ADT statistically highly significantly (P<0.01) increases active acidity (r = 0.80) and rennet coagulation time (r = 0.78). Amount of milk fat was increasing very highly significantly (r = 0.88; P 0.001). With increasing ADT stati

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Animal Welfare, Ethology and Housing Systems

  • ISSN

    1786-8440

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    9

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    HU - Maďarsko

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    12-17

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus