Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Evaluation of changes in milk composition in winter and summer period and its influence on rennet coagulation time of milk

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F14%3A00228967" target="_blank" >RIV/62156489:43210/14:00228967 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Evaluation of changes in milk composition in winter and summer period and its influence on rennet coagulation time of milk

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Objective of this research was evaluation of changes in milk composition in winter and summer period and its influence on rennet coagulation time of milk. During the period of 24th January 2013 to 11th March 2013 (winter period - WP; n=47) and 30th June2013 to 30th September 2013 (summer period - SP; n=47) were analysed bulk milk samples obtained in herd of Czech Fleckvieh cows from farm GenAGRO Říčany, a.s. (GPS 49°12'32.319"N, 6°23'42.666"E). Monitored parameters were: average diurnal temperature(ADT), content of fat, protein, lactose, Ca, Mg, Cl, somatic cell count, chloride-lactose ratio, titratable acidity,rennet coagulation time (RCT). Between WP and SP were found in ADT, RCT and content of Ca statisticallyvery highly significant differences (P0.001) and in content of Cl statistically significant difference (P 0.05).In the evaluation of effect of ADT and milk composition on RCT was in WP found statistically highly significant (P 0.01; r = -0.38) correlation relationship between

  • Název v anglickém jazyce

    Evaluation of changes in milk composition in winter and summer period and its influence on rennet coagulation time of milk

  • Popis výsledku anglicky

    Objective of this research was evaluation of changes in milk composition in winter and summer period and its influence on rennet coagulation time of milk. During the period of 24th January 2013 to 11th March 2013 (winter period - WP; n=47) and 30th June2013 to 30th September 2013 (summer period - SP; n=47) were analysed bulk milk samples obtained in herd of Czech Fleckvieh cows from farm GenAGRO Říčany, a.s. (GPS 49°12'32.319"N, 6°23'42.666"E). Monitored parameters were: average diurnal temperature(ADT), content of fat, protein, lactose, Ca, Mg, Cl, somatic cell count, chloride-lactose ratio, titratable acidity,rennet coagulation time (RCT). Between WP and SP were found in ADT, RCT and content of Ca statisticallyvery highly significant differences (P0.001) and in content of Cl statistically significant difference (P 0.05).In the evaluation of effect of ADT and milk composition on RCT was in WP found statistically highly significant (P 0.01; r = -0.38) correlation relationship between

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    MendelNet 2014 - Proceedings of International PhD Students Conference

  • ISBN

    978-80-7509-174-1

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    151-155

  • Název nakladatele

    Mendel University in Brno

  • Místo vydání

    Brno, Czech Republic

  • Místo konání akce

    Brno, Czech Republic

  • Datum konání akce

    19. 11. 2014

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku