Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Comparison of the carcass and beef quality of Czech Fleckvieh bulls with genotype TT for leptin and bulls of Charolais and Galloway breeds

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F14%3A00212668" target="_blank" >RIV/62156489:43210/14:00212668 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60076658:12220/14:43887314 RIV/49608851:_____/14:#0000603

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Comparison of the carcass and beef quality of Czech Fleckvieh bulls with genotype TT for leptin and bulls of Charolais and Galloway breeds

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The objective of the present study was to compare the quality of the meat of bulls genotyped for leptin (TT) of the Czech Fleckvieh cattle with Charolais and Galloway bulls. Analysed were 136 bulls. The quality of the carcass body was significantly the highest in Charolais bulls as compared with bulls of the Czech Fleckvieh cattle. The percentage of bones in the weight of the carcass body was virtually the same in all breeds (20.49%; 20.28%; 20.24%, respectively). Indicators of the nutritional quality apart from the energetic value of meat of the Galloway and Charolais breeds were not significantly (p>0.05) affected by the breed. The smallest diameter of muscle fibres was detected in the Czech Fleckvieh cattle as compared to the Galloway and Charolaisbreeds

  • Název v anglickém jazyce

    Comparison of the carcass and beef quality of Czech Fleckvieh bulls with genotype TT for leptin and bulls of Charolais and Galloway breeds

  • Popis výsledku anglicky

    The objective of the present study was to compare the quality of the meat of bulls genotyped for leptin (TT) of the Czech Fleckvieh cattle with Charolais and Galloway bulls. Analysed were 136 bulls. The quality of the carcass body was significantly the highest in Charolais bulls as compared with bulls of the Czech Fleckvieh cattle. The percentage of bones in the weight of the carcass body was virtually the same in all breeds (20.49%; 20.28%; 20.24%, respectively). Indicators of the nutritional quality apart from the energetic value of meat of the Galloway and Charolais breeds were not significantly (p>0.05) affected by the breed. The smallest diameter of muscle fibres was detected in the Czech Fleckvieh cattle as compared to the Galloway and Charolaisbreeds

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QI91A055" target="_blank" >QI91A055: Stanovení asociací mezi genotypy pro gen leptin a jejich využití ke standardizaci tržní jakosti a zvyšování parametrů kvality masné produkce skotu s kombinovanou užitkovostí.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Animal Breeding 2014

  • ISBN

    978-80-7375-895-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    10

  • Strana od-do

    36-45

  • Název nakladatele

    Mendelova univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Mendelu v Brně

  • Datum konání akce

    9. 1. 2014

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku