A role of Reductones in the Monitoring of Sulphur Dioxide Content in Wines during their Maturation and Storage
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F14%3A00224389" target="_blank" >RIV/62156489:43210/14:00224389 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/00216224:14410/14:00079060 RIV/70883521:28110/14:43871799
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
A role of Reductones in the Monitoring of Sulphur Dioxide Content in Wines during their Maturation and Storage
Popis výsledku v původním jazyce
The content of free SO2 (1.3--37.9 mg/l and 5.3--19.7 mg/l for 2009 and 2010) and total SO2 (38.3--272.0 mg/l and 52.0--102.1 mg/l for 2009 and 2010) for individual wines was in a broad interval. Results of free SO2 found using the commercial SO2 reagentwere higher than our results since the reagent determined not only free SO2 but also reductones. The content of titrated acids was constant with a very moderate time decrease and the values were on average about 9.1--5.3 g/l (2009) and 13.1--7.9 g/l (2010). Similarly, the content of tartaric acid was nearly constant and the values were on average about 2.37--1.47 g/l (2009) and 6.65--2.69 g/l (2010). The percentage ratio of tartaric acid in the content of titrated acids is also constant (average 24.39%--38.6% for individual wines).
Název v anglickém jazyce
A role of Reductones in the Monitoring of Sulphur Dioxide Content in Wines during their Maturation and Storage
Popis výsledku anglicky
The content of free SO2 (1.3--37.9 mg/l and 5.3--19.7 mg/l for 2009 and 2010) and total SO2 (38.3--272.0 mg/l and 52.0--102.1 mg/l for 2009 and 2010) for individual wines was in a broad interval. Results of free SO2 found using the commercial SO2 reagentwere higher than our results since the reagent determined not only free SO2 but also reductones. The content of titrated acids was constant with a very moderate time decrease and the values were on average about 9.1--5.3 g/l (2009) and 13.1--7.9 g/l (2010). Similarly, the content of tartaric acid was nearly constant and the values were on average about 2.37--1.47 g/l (2009) and 6.65--2.69 g/l (2010). The percentage ratio of tartaric acid in the content of titrated acids is also constant (average 24.39%--38.6% for individual wines).
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
CB - Analytická chemie, separace
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Czech Journal of Food Sciences
ISSN
1212-1800
e-ISSN
—
Svazek periodika
32
Číslo periodika v rámci svazku
3
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
9
Strana od-do
232-240
Kód UT WoS článku
338755800005
EID výsledku v databázi Scopus
—