Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

A role of Reductones in the Monitoring of Sulphur Dioxide Content in Wines during their Maturation and Storage

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F14%3A00224389" target="_blank" >RIV/62156489:43210/14:00224389 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/00216224:14410/14:00079060 RIV/70883521:28110/14:43871799

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    A role of Reductones in the Monitoring of Sulphur Dioxide Content in Wines during their Maturation and Storage

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The content of free SO2 (1.3--37.9 mg/l and 5.3--19.7 mg/l for 2009 and 2010) and total SO2 (38.3--272.0 mg/l and 52.0--102.1 mg/l for 2009 and 2010) for individual wines was in a broad interval. Results of free SO2 found using the commercial SO2 reagentwere higher than our results since the reagent determined not only free SO2 but also reductones. The content of titrated acids was constant with a very moderate time decrease and the values were on average about 9.1--5.3 g/l (2009) and 13.1--7.9 g/l (2010). Similarly, the content of tartaric acid was nearly constant and the values were on average about 2.37--1.47 g/l (2009) and 6.65--2.69 g/l (2010). The percentage ratio of tartaric acid in the content of titrated acids is also constant (average 24.39%--38.6% for individual wines).

  • Název v anglickém jazyce

    A role of Reductones in the Monitoring of Sulphur Dioxide Content in Wines during their Maturation and Storage

  • Popis výsledku anglicky

    The content of free SO2 (1.3--37.9 mg/l and 5.3--19.7 mg/l for 2009 and 2010) and total SO2 (38.3--272.0 mg/l and 52.0--102.1 mg/l for 2009 and 2010) for individual wines was in a broad interval. Results of free SO2 found using the commercial SO2 reagentwere higher than our results since the reagent determined not only free SO2 but also reductones. The content of titrated acids was constant with a very moderate time decrease and the values were on average about 9.1--5.3 g/l (2009) and 13.1--7.9 g/l (2010). Similarly, the content of tartaric acid was nearly constant and the values were on average about 2.37--1.47 g/l (2009) and 6.65--2.69 g/l (2010). The percentage ratio of tartaric acid in the content of titrated acids is also constant (average 24.39%--38.6% for individual wines).

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    CB - Analytická chemie, separace

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Czech Journal of Food Sciences

  • ISSN

    1212-1800

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    32

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

    232-240

  • Kód UT WoS článku

    338755800005

  • EID výsledku v databázi Scopus