A comprehensive look at the possibilities of edible insects as food in Europe - A Review
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F14%3A00229957" target="_blank" >RIV/62156489:43210/14:00229957 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/70883521:28110/14:43871822
Výsledek na webu
<a href="http://dx.doi.org/10.2478/v10222-012-0099-8" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.2478/v10222-012-0099-8</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.2478/v10222-012-0099-8" target="_blank" >10.2478/v10222-012-0099-8</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
A comprehensive look at the possibilities of edible insects as food in Europe - A Review
Popis výsledku v původním jazyce
Possibilities of edible insects use in European countries, are now an increasingly debated issue. Insects in Asian, African, Central American and South Central American cultures are mainly nutritional components. This review mainly describes the speciesof insects that are suitable as food in Europe and other developed countries. This comprehensive work addresses the issue of eating insects, especially considering the nutritionally important factors. Risks are also mentioned, as well as allergies, toxicity, and other aspects of the breeding and use of edible insects. Insects play and will play important roles in the future in various fields of research, exploitation, breeding, etc. This review provides a comprehensive current and future view of insectsas a valuable foodstuff.
Název v anglickém jazyce
A comprehensive look at the possibilities of edible insects as food in Europe - A Review
Popis výsledku anglicky
Possibilities of edible insects use in European countries, are now an increasingly debated issue. Insects in Asian, African, Central American and South Central American cultures are mainly nutritional components. This review mainly describes the speciesof insects that are suitable as food in Europe and other developed countries. This comprehensive work addresses the issue of eating insects, especially considering the nutritionally important factors. Risks are also mentioned, as well as allergies, toxicity, and other aspects of the breeding and use of edible insects. Insects play and will play important roles in the future in various fields of research, exploitation, breeding, etc. This review provides a comprehensive current and future view of insectsas a valuable foodstuff.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Polish Journal of Food and Nutrition Sciences
ISSN
1230-0322
e-ISSN
—
Svazek periodika
64
Číslo periodika v rámci svazku
3
Stát vydavatele periodika
PL - Polská republika
Počet stran výsledku
11
Strana od-do
147-157
Kód UT WoS článku
341746000001
EID výsledku v databázi Scopus
—