Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

A comprehensive look at the possibilities of edible insects as food in Europe - A Review

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F14%3A00229957" target="_blank" >RIV/62156489:43210/14:00229957 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/70883521:28110/14:43871822

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.2478/v10222-012-0099-8" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.2478/v10222-012-0099-8</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.2478/v10222-012-0099-8" target="_blank" >10.2478/v10222-012-0099-8</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    A comprehensive look at the possibilities of edible insects as food in Europe - A Review

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Possibilities of edible insects use in European countries, are now an increasingly debated issue. Insects in Asian, African, Central American and South Central American cultures are mainly nutritional components. This review mainly describes the speciesof insects that are suitable as food in Europe and other developed countries. This comprehensive work addresses the issue of eating insects, especially considering the nutritionally important factors. Risks are also mentioned, as well as allergies, toxicity, and other aspects of the breeding and use of edible insects. Insects play and will play important roles in the future in various fields of research, exploitation, breeding, etc. This review provides a comprehensive current and future view of insectsas a valuable foodstuff.

  • Název v anglickém jazyce

    A comprehensive look at the possibilities of edible insects as food in Europe - A Review

  • Popis výsledku anglicky

    Possibilities of edible insects use in European countries, are now an increasingly debated issue. Insects in Asian, African, Central American and South Central American cultures are mainly nutritional components. This review mainly describes the speciesof insects that are suitable as food in Europe and other developed countries. This comprehensive work addresses the issue of eating insects, especially considering the nutritionally important factors. Risks are also mentioned, as well as allergies, toxicity, and other aspects of the breeding and use of edible insects. Insects play and will play important roles in the future in various fields of research, exploitation, breeding, etc. This review provides a comprehensive current and future view of insectsas a valuable foodstuff.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Polish Journal of Food and Nutrition Sciences

  • ISSN

    1230-0322

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    64

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    PL - Polská republika

  • Počet stran výsledku

    11

  • Strana od-do

    147-157

  • Kód UT WoS článku

    341746000001

  • EID výsledku v databázi Scopus