Selected aspects of edible insect rearing and consumption - A review
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43620%2F21%3A43920016" target="_blank" >RIV/62156489:43620/21:43920016 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/00216305:26220/21:PU142835 RIV/70883521:28110/21:63536978 RIV/60460709:41210/21:85530
Výsledek na webu
<a href="https://doi.org/10.17221/288/2020-CJFS" target="_blank" >https://doi.org/10.17221/288/2020-CJFS</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.17221/288/2020-CJFS" target="_blank" >10.17221/288/2020-CJFS</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Selected aspects of edible insect rearing and consumption - A review
Popis výsledku v původním jazyce
The presented work brings a comprehensive study of edible insect farming with an impact on the environment and human health. The review focuses not only on commonly monitored parameters such as carbon footprint or feed conversion but also on waste management. It also highlights the positive and negative aspects of eating edible insect regarding human health. Compared to other livestock, the rearing of edible insect brings less environmental burden and higher environmental protection. This review aimed to summarise current knowledge and broaden the complex view of the issue.
Název v anglickém jazyce
Selected aspects of edible insect rearing and consumption - A review
Popis výsledku anglicky
The presented work brings a comprehensive study of edible insect farming with an impact on the environment and human health. The review focuses not only on commonly monitored parameters such as carbon footprint or feed conversion but also on waste management. It also highlights the positive and negative aspects of eating edible insect regarding human health. Compared to other livestock, the rearing of edible insect brings less environmental burden and higher environmental protection. This review aimed to summarise current knowledge and broaden the complex view of the issue.
Klasifikace
Druh
J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science
CEP obor
—
OECD FORD obor
40500 - Other agricultural sciences
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2021
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Czech Journal of Food Sciences
ISSN
1212-1800
e-ISSN
—
Svazek periodika
39
Číslo periodika v rámci svazku
3
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
11
Strana od-do
149-159
Kód UT WoS článku
000669849200001
EID výsledku v databázi Scopus
2-s2.0-85109073759