Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The Effect of Herb Feeding on Antioxidant Liver Activity

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F14%3A43909253" target="_blank" >RIV/62156489:43210/14:43909253 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.davidpublishing.com/DownLoad/?id=16178" target="_blank" >http://www.davidpublishing.com/DownLoad/?id=16178</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The Effect of Herb Feeding on Antioxidant Liver Activity

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of the study was to evaluate the effect of 1.5% herb supplement of RL (rosemary leaves), YB (yarrow blooms), PL (plantain leaves), OS (oreganos talks) or red GP (grape pomace) on the broiler liver antioxidant activity. Samples were analyzed by FRAP (ferric-reducing antioxidant power), FRK (free radicals) and DPPH (2,2-diphenyl-1-picrylhydrazyl) methods. Oxidative stress values (metallo thionein, reduced glutathione, oxidized glutathione and reduced/oxidized glutation ration) were measured in the blood and liver. Biochemical parameters (serum albumin, uric acid and bilirubin) were monitored in the blood. The antioxidant activity measured by the FRK method was higher in the oregano supplement (P < 0.05) than in plantain and rosemary supplements.

  • Název v anglickém jazyce

    The Effect of Herb Feeding on Antioxidant Liver Activity

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of the study was to evaluate the effect of 1.5% herb supplement of RL (rosemary leaves), YB (yarrow blooms), PL (plantain leaves), OS (oreganos talks) or red GP (grape pomace) on the broiler liver antioxidant activity. Samples were analyzed by FRAP (ferric-reducing antioxidant power), FRK (free radicals) and DPPH (2,2-diphenyl-1-picrylhydrazyl) methods. Oxidative stress values (metallo thionein, reduced glutathione, oxidized glutathione and reduced/oxidized glutation ration) were measured in the blood and liver. Biochemical parameters (serum albumin, uric acid and bilirubin) were monitored in the blood. The antioxidant activity measured by the FRK method was higher in the oregano supplement (P < 0.05) than in plantain and rosemary supplements.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of Environmental Science and Engineering

  • ISSN

    1934-8932

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    2

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    602-607

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus