Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The effect of concentration on the antioxidant activity of selected culinary herbs

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F13%3A43896558" target="_blank" >RIV/60461373:22330/13:43896558 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60460709:41210/13:62242

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.5897/JMPR12.638" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.5897/JMPR12.638</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.5897/JMPR12.638" target="_blank" >10.5897/JMPR12.638</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The effect of concentration on the antioxidant activity of selected culinary herbs

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Antioxidant activity of selected widely used culinary herbs (oregano, Greek oregano, marjoram, summer savory, rosemary and two varieties of leafy parsley) was monitored to see the effect of increasing herb content on the inhibition of pork lard oxidation. The activity of tested dry herbs was significant (protection factors were from 1.7 to 11.4) and linearly increased at all range of concentrations from 10 to 100 g/kg. No prooxidant effect occurred under the Schaal test conditions. The antioxidant activity of plants decreased in the following order: marjoram } Greek oregano } flat parsley } rosemary } summer savory } curly parsley } oregano, which did not correspond clearly with their total phenolics content.

  • Název v anglickém jazyce

    The effect of concentration on the antioxidant activity of selected culinary herbs

  • Popis výsledku anglicky

    Antioxidant activity of selected widely used culinary herbs (oregano, Greek oregano, marjoram, summer savory, rosemary and two varieties of leafy parsley) was monitored to see the effect of increasing herb content on the inhibition of pork lard oxidation. The activity of tested dry herbs was significant (protection factors were from 1.7 to 11.4) and linearly increased at all range of concentrations from 10 to 100 g/kg. No prooxidant effect occurred under the Schaal test conditions. The antioxidant activity of plants decreased in the following order: marjoram } Greek oregano } flat parsley } rosemary } summer savory } curly parsley } oregano, which did not correspond clearly with their total phenolics content.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of Medicinal Plants Research

  • ISSN

    1996-0875

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    7

  • Číslo periodika v rámci svazku

    13

  • Stát vydavatele periodika

    TW - Čínská republika (Tchaj-wan)

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    766-771

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus