Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The effect of herbs feeding on antioxidant liver activity

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F13%3A43908818" target="_blank" >RIV/62156489:43210/13:43908818 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://mnet.mendelu.cz/mendelnet2013/mnet_2013_full.pdf" target="_blank" >https://mnet.mendelu.cz/mendelnet2013/mnet_2013_full.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The effect of herbs feeding on antioxidant liver activity

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of the project was to evaluate the effect of 1.5% fodder supplement of rosemary leaf (RL), yarrow bloom (YB), plantain leaf (PL), oregano haulm (OH) or red grape pomace (GP) on broiler liver antioxidant activity. Used methods are FRAP, FRK and DPPH. Measured oxidative stress values are MT, GSH, GSSG, GSH/GSSG and monitored biochemical parameters are albumin, uric acid and bilirubin in blood. Values like MT, GSH, GSSG and GSH/GSSG are observed in liver also. The greatest antioxidant activity wassignificantly (P<0.05) detected in oregano supplement by FRK method compared to plantain and rosemary supplements by the same method.

  • Název v anglickém jazyce

    The effect of herbs feeding on antioxidant liver activity

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of the project was to evaluate the effect of 1.5% fodder supplement of rosemary leaf (RL), yarrow bloom (YB), plantain leaf (PL), oregano haulm (OH) or red grape pomace (GP) on broiler liver antioxidant activity. Used methods are FRAP, FRK and DPPH. Measured oxidative stress values are MT, GSH, GSSG, GSH/GSSG and monitored biochemical parameters are albumin, uric acid and bilirubin in blood. Values like MT, GSH, GSSG and GSH/GSSG are observed in liver also. The greatest antioxidant activity wassignificantly (P<0.05) detected in oregano supplement by FRK method compared to plantain and rosemary supplements by the same method.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    MendelNet 2013: Proceedings of International PhD Students Conference

  • ISBN

    978-80-7375-908-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    212-215

  • Název nakladatele

    Mendelova univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    20. 11. 2013

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku

    000366464800036