Detection of porcine zona pellucida sperm-binding proteins (ZP2 and ZP3) using antibodies and western blot membrane stripping
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F15%3A43906373" target="_blank" >RIV/62156489:43210/15:43906373 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Detection of porcine zona pellucida sperm-binding proteins (ZP2 and ZP3) using antibodies and western blot membrane stripping
Popis výsledku v původním jazyce
The porcine zona pellucida is composed of three glycoproteins called ZP2, ZP3 and ZP4, and the presence of carbohydrate moiety is crucial for sperm-egg recognition. After fertilization, the zona glycoproteins are proteolytically cleaved and occurs so-called zona hardening to prevent polyspermy. But during in vitro fertilization of porcine oocytes matured in vitro this process fails. The ZP2 and ZP3 protein was visualised using selected antibodies ZP2 M-19 and ZP3 N-20. The antibody using ZP2 emerged asnonspecific. However, efficacy of the stripping strategy using mercaptoethanol was demonstrated. Ideal temperature of stripping for zona proteins was determined to be 50oC. Then there is a loss of target protein.
Název v anglickém jazyce
Detection of porcine zona pellucida sperm-binding proteins (ZP2 and ZP3) using antibodies and western blot membrane stripping
Popis výsledku anglicky
The porcine zona pellucida is composed of three glycoproteins called ZP2, ZP3 and ZP4, and the presence of carbohydrate moiety is crucial for sperm-egg recognition. After fertilization, the zona glycoproteins are proteolytically cleaved and occurs so-called zona hardening to prevent polyspermy. But during in vitro fertilization of porcine oocytes matured in vitro this process fails. The ZP2 and ZP3 protein was visualised using selected antibodies ZP2 M-19 and ZP3 N-20. The antibody using ZP2 emerged asnonspecific. However, efficacy of the stripping strategy using mercaptoethanol was demonstrated. Ideal temperature of stripping for zona proteins was determined to be 50oC. Then there is a loss of target protein.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GG - Chov hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Animal breeding 2015
ISBN
978-80-7509-180-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
98-104
Název nakladatele
Mendelova univerzita v Brně
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
21. 1. 2015
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—