Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Use of colour varieties of wheat in the bakery industry

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F15%3A43906716" target="_blank" >RIV/62156489:43210/15:43906716 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://mnet.mendelu.cz/mendelnet2015/mnet_2015_full.pdf" target="_blank" >https://mnet.mendelu.cz/mendelnet2015/mnet_2015_full.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Use of colour varieties of wheat in the bakery industry

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Coloured wheat represents an interesting raw material for the food industry not only in terms of new products, but also for its positive effects on human health. We have tested four varieties of coloured wheat - Konini, Rosso, Scorpion, and UC66049.Fromthe milling fractions obtained by milling grains of coloured wheat, we have compiled 11 pastry recipes. The results of sensory analysis indicate that the best variants for preparation of pastry recipes are variants 2, 9, and 10.Variant 2 contained only flour milled from the Konini variety. Variants 9 and 10 contained an admixture of 10% of bran particles. Variant 9 was produced from the Rosso flour variety and variant 10 from the Scorpion variety.

  • Název v anglickém jazyce

    Use of colour varieties of wheat in the bakery industry

  • Popis výsledku anglicky

    Coloured wheat represents an interesting raw material for the food industry not only in terms of new products, but also for its positive effects on human health. We have tested four varieties of coloured wheat - Konini, Rosso, Scorpion, and UC66049.Fromthe milling fractions obtained by milling grains of coloured wheat, we have compiled 11 pastry recipes. The results of sensory analysis indicate that the best variants for preparation of pastry recipes are variants 2, 9, and 10.Variant 2 contained only flour milled from the Konini variety. Variants 9 and 10 contained an admixture of 10% of bran particles. Variant 9 was produced from the Rosso flour variety and variant 10 from the Scorpion variety.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    MendelNet 2015: Proceedings of International PhD Students Conference

  • ISBN

    978-80-7509-363-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    350-355

  • Název nakladatele

    Mendelova univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    11. 11. 2015

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku

    000366466100064