Use of colour varieties of wheat in the bakery industry
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F15%3A43906716" target="_blank" >RIV/62156489:43210/15:43906716 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://mnet.mendelu.cz/mendelnet2015/mnet_2015_full.pdf" target="_blank" >https://mnet.mendelu.cz/mendelnet2015/mnet_2015_full.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Use of colour varieties of wheat in the bakery industry
Popis výsledku v původním jazyce
Coloured wheat represents an interesting raw material for the food industry not only in terms of new products, but also for its positive effects on human health. We have tested four varieties of coloured wheat - Konini, Rosso, Scorpion, and UC66049.Fromthe milling fractions obtained by milling grains of coloured wheat, we have compiled 11 pastry recipes. The results of sensory analysis indicate that the best variants for preparation of pastry recipes are variants 2, 9, and 10.Variant 2 contained only flour milled from the Konini variety. Variants 9 and 10 contained an admixture of 10% of bran particles. Variant 9 was produced from the Rosso flour variety and variant 10 from the Scorpion variety.
Název v anglickém jazyce
Use of colour varieties of wheat in the bakery industry
Popis výsledku anglicky
Coloured wheat represents an interesting raw material for the food industry not only in terms of new products, but also for its positive effects on human health. We have tested four varieties of coloured wheat - Konini, Rosso, Scorpion, and UC66049.Fromthe milling fractions obtained by milling grains of coloured wheat, we have compiled 11 pastry recipes. The results of sensory analysis indicate that the best variants for preparation of pastry recipes are variants 2, 9, and 10.Variant 2 contained only flour milled from the Konini variety. Variants 9 and 10 contained an admixture of 10% of bran particles. Variant 9 was produced from the Rosso flour variety and variant 10 from the Scorpion variety.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
MendelNet 2015: Proceedings of International PhD Students Conference
ISBN
978-80-7509-363-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
350-355
Název nakladatele
Mendelova univerzita v Brně
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
11. 11. 2015
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
000366466100064