Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The antioxidant capacity and macroelement content of several onion cultivars

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F15%3A43906768" target="_blank" >RIV/62156489:43210/15:43906768 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/62156489:43510/15:43906768 RIV/70883521:28110/15:43873236

  • Výsledek na webu

    <a href="http://journals.tubitak.gov.tr/agriculture/issues/tar-15-39-6/tar-39-6-17-1501-71.pdf" target="_blank" >http://journals.tubitak.gov.tr/agriculture/issues/tar-15-39-6/tar-39-6-17-1501-71.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.3906/tar-1501-71" target="_blank" >10.3906/tar-1501-71</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The antioxidant capacity and macroelement content of several onion cultivars

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this study was to determine the phosphorus, magnesium, sodium, potassium, and calcium contents, as well as the total phenolic content and antioxidant activity in white, yellow, and red onion varieties. It is evident from the results that the highest content of all of these macroelements except phosphorus was found in the cultivar Fireball. In this cultivar, the phosphorus content was the lowest of all cultivars. The total phenolic content ranged from 1.17 to 2.10 g of gallic acid equivalentskg(-1) and the antioxidant capacity ranged from 1.26 and 1.86 g of ascorbic acid equivalents kg(-1) of fresh weight and was slightly higher in red onion cultivars than in white and yellow cultivars. The significant influence of color was determined by total phenolic content, antioxidant capacity, and macroelements except phosphorus (P < 0.05). While the season had influence on phosphorus and potassium content and on antioxidant capacity, the growing season significantly influenced the to

  • Název v anglickém jazyce

    The antioxidant capacity and macroelement content of several onion cultivars

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was to determine the phosphorus, magnesium, sodium, potassium, and calcium contents, as well as the total phenolic content and antioxidant activity in white, yellow, and red onion varieties. It is evident from the results that the highest content of all of these macroelements except phosphorus was found in the cultivar Fireball. In this cultivar, the phosphorus content was the lowest of all cultivars. The total phenolic content ranged from 1.17 to 2.10 g of gallic acid equivalentskg(-1) and the antioxidant capacity ranged from 1.26 and 1.86 g of ascorbic acid equivalents kg(-1) of fresh weight and was slightly higher in red onion cultivars than in white and yellow cultivars. The significant influence of color was determined by total phenolic content, antioxidant capacity, and macroelements except phosphorus (P < 0.05). While the season had influence on phosphorus and potassium content and on antioxidant capacity, the growing season significantly influenced the to

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Turkish Journal of Agriculture and Forestry

  • ISSN

    1300-011X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    39

  • Číslo periodika v rámci svazku

    6

  • Stát vydavatele periodika

    TR - Turecká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    999-1004

  • Kód UT WoS článku

    000363554800017

  • EID výsledku v databázi Scopus