Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The Content of Minerals, Polyphenols and Antioxidant Activity of Different Onion Cutivars

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F12%3A43869428" target="_blank" >RIV/70883521:28110/12:43869428 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The Content of Minerals, Polyphenols and Antioxidant Activity of Different Onion Cutivars

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this study was to determine the content of phosphorus, magnesium, sodium, potassium and calcium, as well as the content of total polyphenols and antioxidant activity in white, yellow and red onion cultivars. It is evident from the results, that the highest content of all minerals was in ´Solution F1´ cultivar, and cultivar ´Fireball´, except for phosphorus, where the content was the lowest of all cultivars. Polyphenols content ranged from 1.41 to 1.65 g.kg-1 and antioxidant activity from 1.50to 1.84 g.kg-1 and it is slightly higher in red onion cultivars in comparison with white and yellow cultivars. The high correlation is also evident between the content of polyphenols and antioxidant activity and the median correlation between magnesiumcontent and antioxidant activity.

  • Název v anglickém jazyce

    The Content of Minerals, Polyphenols and Antioxidant Activity of Different Onion Cutivars

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was to determine the content of phosphorus, magnesium, sodium, potassium and calcium, as well as the content of total polyphenols and antioxidant activity in white, yellow and red onion cultivars. It is evident from the results, that the highest content of all minerals was in ´Solution F1´ cultivar, and cultivar ´Fireball´, except for phosphorus, where the content was the lowest of all cultivars. Polyphenols content ranged from 1.41 to 1.65 g.kg-1 and antioxidant activity from 1.50to 1.84 g.kg-1 and it is slightly higher in red onion cultivars in comparison with white and yellow cultivars. The high correlation is also evident between the content of polyphenols and antioxidant activity and the median correlation between magnesiumcontent and antioxidant activity.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    International reiewed proceedings of scientific papers. IV. International Scientific Horticulture Conference

  • ISBN

    978-80-552-0868-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    66-71

  • Název nakladatele

    Slovenská poľnohospodárská univerzita v Nitre

  • Místo vydání

    Nitra

  • Místo konání akce

    Nitra

  • Datum konání akce

    13. 11. 2012

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku