The Content of Minerals, Polyphenols and Antioxidant Activity of Different Onion Cutivars
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F12%3A43869428" target="_blank" >RIV/70883521:28110/12:43869428 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
The Content of Minerals, Polyphenols and Antioxidant Activity of Different Onion Cutivars
Popis výsledku v původním jazyce
The aim of this study was to determine the content of phosphorus, magnesium, sodium, potassium and calcium, as well as the content of total polyphenols and antioxidant activity in white, yellow and red onion cultivars. It is evident from the results, that the highest content of all minerals was in ´Solution F1´ cultivar, and cultivar ´Fireball´, except for phosphorus, where the content was the lowest of all cultivars. Polyphenols content ranged from 1.41 to 1.65 g.kg-1 and antioxidant activity from 1.50to 1.84 g.kg-1 and it is slightly higher in red onion cultivars in comparison with white and yellow cultivars. The high correlation is also evident between the content of polyphenols and antioxidant activity and the median correlation between magnesiumcontent and antioxidant activity.
Název v anglickém jazyce
The Content of Minerals, Polyphenols and Antioxidant Activity of Different Onion Cutivars
Popis výsledku anglicky
The aim of this study was to determine the content of phosphorus, magnesium, sodium, potassium and calcium, as well as the content of total polyphenols and antioxidant activity in white, yellow and red onion cultivars. It is evident from the results, that the highest content of all minerals was in ´Solution F1´ cultivar, and cultivar ´Fireball´, except for phosphorus, where the content was the lowest of all cultivars. Polyphenols content ranged from 1.41 to 1.65 g.kg-1 and antioxidant activity from 1.50to 1.84 g.kg-1 and it is slightly higher in red onion cultivars in comparison with white and yellow cultivars. The high correlation is also evident between the content of polyphenols and antioxidant activity and the median correlation between magnesiumcontent and antioxidant activity.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
International reiewed proceedings of scientific papers. IV. International Scientific Horticulture Conference
ISBN
978-80-552-0868-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
66-71
Název nakladatele
Slovenská poľnohospodárská univerzita v Nitre
Místo vydání
Nitra
Místo konání akce
Nitra
Datum konání akce
13. 11. 2012
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—