Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Utilizing malt from purple wheat Konini variety for production of top-fermented beer

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F15%3A43906867" target="_blank" >RIV/62156489:43210/15:43906867 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://mnet.mendelu.cz/mendelnet2015/mnet_2015_full.pdf" target="_blank" >https://mnet.mendelu.cz/mendelnet2015/mnet_2015_full.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Utilizing malt from purple wheat Konini variety for production of top-fermented beer

  • Popis výsledku v původním jazyce

    This experiment is focused on the influence of malt produced from purple Konini wheat, which underwent kilning at 80oC, 100oC, and 120oC, on the resulting quality of the top-fermented beer. In the production of six different samples of beer we have usedtwo ratios of barley and wheat malt (50:50, 70:30). Individual samples were subjected to sensory evaluation including evaluation of colour. We have determined the extract content (actual and apparent), alcohol, and original gravity of the hopped wort. The highest alcohol content (5.25%) occurs in samples using light caramel wheat malt in both ratios of malt. The contents of both actual and apparent extract were increased to 6.5%, 4.8% resp., by using malt kilned at higher temperature (100oC or 120oC) and using a higher dose of wheat malt. Beers that show the lightest colour (over L* = 80) are those made with a greater proportion of barley malt and malt kilned at lower temperature (80oC). When comparing both ratios used, the better scori

  • Název v anglickém jazyce

    Utilizing malt from purple wheat Konini variety for production of top-fermented beer

  • Popis výsledku anglicky

    This experiment is focused on the influence of malt produced from purple Konini wheat, which underwent kilning at 80oC, 100oC, and 120oC, on the resulting quality of the top-fermented beer. In the production of six different samples of beer we have usedtwo ratios of barley and wheat malt (50:50, 70:30). Individual samples were subjected to sensory evaluation including evaluation of colour. We have determined the extract content (actual and apparent), alcohol, and original gravity of the hopped wort. The highest alcohol content (5.25%) occurs in samples using light caramel wheat malt in both ratios of malt. The contents of both actual and apparent extract were increased to 6.5%, 4.8% resp., by using malt kilned at higher temperature (100oC or 120oC) and using a higher dose of wheat malt. Beers that show the lightest colour (over L* = 80) are those made with a greater proportion of barley malt and malt kilned at lower temperature (80oC). When comparing both ratios used, the better scori

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    MendelNet 2015: Proceedings of International PhD Students Conference

  • ISBN

    978-80-7509-363-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    343-349

  • Název nakladatele

    Mendelova univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    11. 11. 2015

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku

    000366466100063