Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Stearoyl-coa desaturase gene and his association with fatty acids in beef

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F15%3A43906907" target="_blank" >RIV/62156489:43210/15:43906907 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Stearoyl-coa desaturase gene and his association with fatty acids in beef

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The quality of meat in cattle is influenced by many genes; one of them is SCD1 gene (stearoyl-CoA desaturase). This gene is associated with composition of fatty acids in meat and milk. In this study, the total of 260 bulls of Czech Fleckvieh breed were genotyped using the PCR-RFLP method. The frequencies of alleles and genotypes were determined in this population and the association analysis between fatty acids in fat extracted from musculus longissimus dorsi and genotypes was performed. Statistically significant (p<0.0001) association between genotypes and myristoleic acid (C14:1) was found. CC genotype had higher median value. No other associations were found.

  • Název v anglickém jazyce

    Stearoyl-coa desaturase gene and his association with fatty acids in beef

  • Popis výsledku anglicky

    The quality of meat in cattle is influenced by many genes; one of them is SCD1 gene (stearoyl-CoA desaturase). This gene is associated with composition of fatty acids in meat and milk. In this study, the total of 260 bulls of Czech Fleckvieh breed were genotyped using the PCR-RFLP method. The frequencies of alleles and genotypes were determined in this population and the association analysis between fatty acids in fat extracted from musculus longissimus dorsi and genotypes was performed. Statistically significant (p<0.0001) association between genotypes and myristoleic acid (C14:1) was found. CC genotype had higher median value. No other associations were found.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GI - Šlechtění a plemenářství hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    MendelNet 2015: Proceedings of International PhD Students Conference

  • ISBN

    978-80-7509-363-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    484-488

  • Název nakladatele

    Mendelova univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    11. 11. 2015

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku

    000366466100092