Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The effect of lamb genotype on growth, basic characteristics of carcass value and the chemical compostion of meat

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F15%3A43907284" target="_blank" >RIV/62156489:43210/15:43907284 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The effect of lamb genotype on growth, basic characteristics of carcass value and the chemical compostion of meat

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of the study was to determine the effect of genotype on the growth, basic characteristics of carcass value and chemical composition of the Quadriceps femoris muscle in lambs reared under organic farming conditions. The experimental animals were 24 single male crossbred lambs. Three different genotypes of Suffolk-sired crossbreds were included in the experiment: F1 Suffolk (SF) x Charollais (CH) (SF 50 CH 50; n = 8), F11 Suffolk x Charollais (SF 75 CH 25; n = 8) and F1 Suffolk x Improved Wallachian (IW) (SF 50 IW 50; n = 8). All the lambs were reared in a single flock under the same conditions during the course of the study, with no significant differences in nutrition or management. The study showed that genotype did not have any conclusive effect on average daily gain or carcass yield at the age of slaughter. However, compared to other genotypes, the SF 75 CH 25 crossbred lambs displayed a significantly lower live weight at slaughter, lower carcass weight and lower content of

  • Název v anglickém jazyce

    The effect of lamb genotype on growth, basic characteristics of carcass value and the chemical compostion of meat

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of the study was to determine the effect of genotype on the growth, basic characteristics of carcass value and chemical composition of the Quadriceps femoris muscle in lambs reared under organic farming conditions. The experimental animals were 24 single male crossbred lambs. Three different genotypes of Suffolk-sired crossbreds were included in the experiment: F1 Suffolk (SF) x Charollais (CH) (SF 50 CH 50; n = 8), F11 Suffolk x Charollais (SF 75 CH 25; n = 8) and F1 Suffolk x Improved Wallachian (IW) (SF 50 IW 50; n = 8). All the lambs were reared in a single flock under the same conditions during the course of the study, with no significant differences in nutrition or management. The study showed that genotype did not have any conclusive effect on average daily gain or carcass yield at the age of slaughter. However, compared to other genotypes, the SF 75 CH 25 crossbred lambs displayed a significantly lower live weight at slaughter, lower carcass weight and lower content of

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/2B06108" target="_blank" >2B06108: Využití pastvy přežvýkavců v oblastech LFA k trvalému zlepšování podmínek životního prostředí.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Maso International

  • ISSN

    1805-5281

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    5

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    45-48

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus