Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The effect of genotype on the chemical and fatty acid compositions of the Quadriceps femoris muscle in extensively fattened lambs.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F10%3A00164575" target="_blank" >RIV/62156489:43210/10:00164575 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The effect of genotype on the chemical and fatty acid compositions of the Quadriceps femoris muscle in extensively fattened lambs.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of the experiment was to define the effect of a Suffolk-sired genotype on the chemical composition and fatty acid profile of the Quadriceps femoris muscle in fattened lambs reared under organic farming conditions. The experimental animals were 24single male crossbred lambs. Three different genotypes of Suffolk-sired crossbreds were included in the experiment: F1 Suffolk-Charollais (SF 50 CH 50, n=8), F2 Suffolk-Charollais (SF 75 CH 25, n=8) and F1 Suffolk-Improved Walachian (SF 50 IW 50, n=8).In the course of the experiment all lambs were reared in one flock under identical conditions without any appreciable differences in nutrition or management. The genotype did not have any effect on age at slaughter, average daily gain or carcass dressingpercentages. However, the SF 75 CH 25 lambs displayed a lower live weight at slaughter, lower cold carcass weight and lower protein content in muscle than both of the other genotypes. They also had a lower content of kidney fat compared

  • Název v anglickém jazyce

    The effect of genotype on the chemical and fatty acid compositions of the Quadriceps femoris muscle in extensively fattened lambs.

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of the experiment was to define the effect of a Suffolk-sired genotype on the chemical composition and fatty acid profile of the Quadriceps femoris muscle in fattened lambs reared under organic farming conditions. The experimental animals were 24single male crossbred lambs. Three different genotypes of Suffolk-sired crossbreds were included in the experiment: F1 Suffolk-Charollais (SF 50 CH 50, n=8), F2 Suffolk-Charollais (SF 75 CH 25, n=8) and F1 Suffolk-Improved Walachian (SF 50 IW 50, n=8).In the course of the experiment all lambs were reared in one flock under identical conditions without any appreciable differences in nutrition or management. The genotype did not have any effect on age at slaughter, average daily gain or carcass dressingpercentages. However, the SF 75 CH 25 lambs displayed a lower live weight at slaughter, lower cold carcass weight and lower protein content in muscle than both of the other genotypes. They also had a lower content of kidney fat compared

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/2B06108" target="_blank" >2B06108: Využití pastvy přežvýkavců v oblastech LFA k trvalému zlepšování podmínek životního prostředí.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Archiv für Tierzucht

  • ISSN

    0003-9438

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    53

  • Číslo periodika v rámci svazku

    5

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    11

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus