The effect of genotype on the chemical and fatty acid composition of the Quadriceps femoris muscle in extensively fattened lambs
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F10%3A00002728" target="_blank" >RIV/62157124:16270/10:00002728 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
The effect of genotype on the chemical and fatty acid composition of the Quadriceps femoris muscle in extensively fattened lambs
Popis výsledku v původním jazyce
The aim of the experiment was to define the effect of a Suffolk-sired genotype on the chemical composition and fatty acid profile of the muscle in fattened lambs reared under organic farming conditions. Three different genotypes of Suffolk-sired crossbreds were included in the experiment: F1 Suffolk-Charollais (SF 50 CH 50, n=10), F11 Suffolk-Charollais (SF 75 CH 25, n=10) and F1 Suffolk-Improved Walachian (SF 50 IW 50, n=10). The genotype did not have any effect on age at slaughter, average daily gainor carcass dressing percentages. However, the SF 75 CH 25 lambs displayed a lower live weight at slaughter (P<0.05), lower cold carcass weight (P<0.05) and lower protein content in muscle (P<0.05) than both of the other genotypes. They also had a lower content of kidney fat compared to the SF 50 CH 50 (P<0.01).
Název v anglickém jazyce
The effect of genotype on the chemical and fatty acid composition of the Quadriceps femoris muscle in extensively fattened lambs
Popis výsledku anglicky
The aim of the experiment was to define the effect of a Suffolk-sired genotype on the chemical composition and fatty acid profile of the muscle in fattened lambs reared under organic farming conditions. Three different genotypes of Suffolk-sired crossbreds were included in the experiment: F1 Suffolk-Charollais (SF 50 CH 50, n=10), F11 Suffolk-Charollais (SF 75 CH 25, n=10) and F1 Suffolk-Improved Walachian (SF 50 IW 50, n=10). The genotype did not have any effect on age at slaughter, average daily gainor carcass dressing percentages. However, the SF 75 CH 25 lambs displayed a lower live weight at slaughter (P<0.05), lower cold carcass weight (P<0.05) and lower protein content in muscle (P<0.05) than both of the other genotypes. They also had a lower content of kidney fat compared to the SF 50 CH 50 (P<0.01).
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GG - Chov hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2010
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Archiv für Tierzucht
ISSN
0003-9438
e-ISSN
—
Svazek periodika
53
Číslo periodika v rámci svazku
5
Stát vydavatele periodika
DE - Spolková republika Německo
Počet stran výsledku
11
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
000286919000009
EID výsledku v databázi Scopus
—