Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The effect of genotype on the chemical and fatty acid composition of the Quadriceps femoris muscle in extensively fattened lambs

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F10%3A00002728" target="_blank" >RIV/62157124:16270/10:00002728 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The effect of genotype on the chemical and fatty acid composition of the Quadriceps femoris muscle in extensively fattened lambs

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of the experiment was to define the effect of a Suffolk-sired genotype on the chemical composition and fatty acid profile of the muscle in fattened lambs reared under organic farming conditions. Three different genotypes of Suffolk-sired crossbreds were included in the experiment: F1 Suffolk-Charollais (SF 50 CH 50, n=10), F11 Suffolk-Charollais (SF 75 CH 25, n=10) and F1 Suffolk-Improved Walachian (SF 50 IW 50, n=10). The genotype did not have any effect on age at slaughter, average daily gainor carcass dressing percentages. However, the SF 75 CH 25 lambs displayed a lower live weight at slaughter (P<0.05), lower cold carcass weight (P<0.05) and lower protein content in muscle (P<0.05) than both of the other genotypes. They also had a lower content of kidney fat compared to the SF 50 CH 50 (P<0.01).

  • Název v anglickém jazyce

    The effect of genotype on the chemical and fatty acid composition of the Quadriceps femoris muscle in extensively fattened lambs

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of the experiment was to define the effect of a Suffolk-sired genotype on the chemical composition and fatty acid profile of the muscle in fattened lambs reared under organic farming conditions. Three different genotypes of Suffolk-sired crossbreds were included in the experiment: F1 Suffolk-Charollais (SF 50 CH 50, n=10), F11 Suffolk-Charollais (SF 75 CH 25, n=10) and F1 Suffolk-Improved Walachian (SF 50 IW 50, n=10). The genotype did not have any effect on age at slaughter, average daily gainor carcass dressing percentages. However, the SF 75 CH 25 lambs displayed a lower live weight at slaughter (P<0.05), lower cold carcass weight (P<0.05) and lower protein content in muscle (P<0.05) than both of the other genotypes. They also had a lower content of kidney fat compared to the SF 50 CH 50 (P<0.01).

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Archiv für Tierzucht

  • ISSN

    0003-9438

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    53

  • Číslo periodika v rámci svazku

    5

  • Stát vydavatele periodika

    DE - Spolková republika Německo

  • Počet stran výsledku

    11

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

    000286919000009

  • EID výsledku v databázi Scopus