The influence of utilization of chemical preservative on the quality of the silage made from different species of clover
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F15%3A43907589" target="_blank" >RIV/62156489:43210/15:43907589 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://fvhe.vfu.cz/konference/aktualni-konference/sbornik-nutrinet-2015.pdf" target="_blank" >https://fvhe.vfu.cz/konference/aktualni-konference/sbornik-nutrinet-2015.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
The influence of utilization of chemical preservative on the quality of the silage made from different species of clover
Popis výsledku v původním jazyce
The aim of this study was the evaluation of the quality of silage made from different species of clovers. The experimental silages were prepared from the biomass with low dry matter content. In this experiment Trifolium alexandrinum L., variety Faraon and Trifolium pratense L., variety Amos were used. Experimental stands were established in the locations Troubsko and Vatín. The experimental silages were treated with a mixture of organic acids (formic acid and propionic acid). There was evaluated a quality of silage liquors (pH, lactic acid, propionic acid, acetic acid, butyric acid, ethanol and ammonia). The results showed the difference in quality of silage among the species (P < 0.05). There was observed the influence (P < 0.05) of a treatment on the content of ethanol, acetic acid, propionic acid and ammonia. The preservative that was used in this experiment had a positive impact on the final quality of the silage.
Název v anglickém jazyce
The influence of utilization of chemical preservative on the quality of the silage made from different species of clover
Popis výsledku anglicky
The aim of this study was the evaluation of the quality of silage made from different species of clovers. The experimental silages were prepared from the biomass with low dry matter content. In this experiment Trifolium alexandrinum L., variety Faraon and Trifolium pratense L., variety Amos were used. Experimental stands were established in the locations Troubsko and Vatín. The experimental silages were treated with a mixture of organic acids (formic acid and propionic acid). There was evaluated a quality of silage liquors (pH, lactic acid, propionic acid, acetic acid, butyric acid, ethanol and ammonia). The results showed the difference in quality of silage among the species (P < 0.05). There was observed the influence (P < 0.05) of a treatment on the content of ethanol, acetic acid, propionic acid and ammonia. The preservative that was used in this experiment had a positive impact on the final quality of the silage.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1310100" target="_blank" >QJ1310100: Vývoj a optimalizace metod stanovení biogenních aminů v návaznosti na zvýšení zdravotní bezpečnosti siláží</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
NutriNET 2015
ISBN
978-80-263-0900-0
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
19-25
Název nakladatele
Tribun EU
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
15. 5. 2015
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—