Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The influence of utilization of chemical preservative on the quality of the silage made from different species of clover

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F15%3A43907589" target="_blank" >RIV/62156489:43210/15:43907589 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://fvhe.vfu.cz/konference/aktualni-konference/sbornik-nutrinet-2015.pdf" target="_blank" >https://fvhe.vfu.cz/konference/aktualni-konference/sbornik-nutrinet-2015.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The influence of utilization of chemical preservative on the quality of the silage made from different species of clover

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this study was the evaluation of the quality of silage made from different species of clovers. The experimental silages were prepared from the biomass with low dry matter content. In this experiment Trifolium alexandrinum L., variety Faraon and Trifolium pratense L., variety Amos were used. Experimental stands were established in the locations Troubsko and Vatín. The experimental silages were treated with a mixture of organic acids (formic acid and propionic acid). There was evaluated a quality of silage liquors (pH, lactic acid, propionic acid, acetic acid, butyric acid, ethanol and ammonia). The results showed the difference in quality of silage among the species (P < 0.05). There was observed the influence (P < 0.05) of a treatment on the content of ethanol, acetic acid, propionic acid and ammonia. The preservative that was used in this experiment had a positive impact on the final quality of the silage.

  • Název v anglickém jazyce

    The influence of utilization of chemical preservative on the quality of the silage made from different species of clover

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was the evaluation of the quality of silage made from different species of clovers. The experimental silages were prepared from the biomass with low dry matter content. In this experiment Trifolium alexandrinum L., variety Faraon and Trifolium pratense L., variety Amos were used. Experimental stands were established in the locations Troubsko and Vatín. The experimental silages were treated with a mixture of organic acids (formic acid and propionic acid). There was evaluated a quality of silage liquors (pH, lactic acid, propionic acid, acetic acid, butyric acid, ethanol and ammonia). The results showed the difference in quality of silage among the species (P < 0.05). There was observed the influence (P < 0.05) of a treatment on the content of ethanol, acetic acid, propionic acid and ammonia. The preservative that was used in this experiment had a positive impact on the final quality of the silage.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1310100" target="_blank" >QJ1310100: Vývoj a optimalizace metod stanovení biogenních aminů v návaznosti na zvýšení zdravotní bezpečnosti siláží</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    NutriNET 2015

  • ISBN

    978-80-263-0900-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    19-25

  • Název nakladatele

    Tribun EU

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    15. 5. 2015

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku