Effect of the additives on silage fermentation process of dactylis glomerata
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F13%3A00193905" target="_blank" >RIV/62156489:43210/13:00193905 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Effect of the additives on silage fermentation process of dactylis glomerata
Popis výsledku v původním jazyce
ABSTRACT The objective of the performed experiments was to determine the effect of preservatives inoculants. The variant A was a control treatment without any additive. The variant B was treated by bacterial-enzymatic additives 4 l per ton (Lactobacillusplantarum, L. buchneri, and Enterococcus faecium). And the variant C was supplied by chemical additives with its dose 2 g per ton. (formic acid, propionic acid, benzoic acid and ammonium formate) on the aerobic stability of silages. In the experiment were monitored parameters such as, contents of ammonia, lactic acid, propionic acid, acetic acid, butyric acid, and ethanol acid water extract. The silage models were evaluated after 90 days of conservation at average laboratory temperature 26--28 °C, fromeach treatment were the final laboratory samples taken and analysed. The research results showed a higher concentration of pH (4,53) and lower percentage of ethanol (0.576 %) in contrast with others varieties. On the other hand, in silag
Název v anglickém jazyce
Effect of the additives on silage fermentation process of dactylis glomerata
Popis výsledku anglicky
ABSTRACT The objective of the performed experiments was to determine the effect of preservatives inoculants. The variant A was a control treatment without any additive. The variant B was treated by bacterial-enzymatic additives 4 l per ton (Lactobacillusplantarum, L. buchneri, and Enterococcus faecium). And the variant C was supplied by chemical additives with its dose 2 g per ton. (formic acid, propionic acid, benzoic acid and ammonium formate) on the aerobic stability of silages. In the experiment were monitored parameters such as, contents of ammonia, lactic acid, propionic acid, acetic acid, butyric acid, and ethanol acid water extract. The silage models were evaluated after 90 days of conservation at average laboratory temperature 26--28 °C, fromeach treatment were the final laboratory samples taken and analysed. The research results showed a higher concentration of pH (4,53) and lower percentage of ethanol (0.576 %) in contrast with others varieties. On the other hand, in silag
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1310100" target="_blank" >QJ1310100: Vývoj a optimalizace metod stanovení biogenních aminů v návaznosti na zvýšení zdravotní bezpečnosti siláží</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Animal Breeding 2013
ISBN
978-80-7375-666-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
8
Strana od-do
6-13
Název nakladatele
Mendelova univerzita v Brně
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Mendelu v Brně
Datum konání akce
10. 1. 2013
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—