Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Effect of the additives on silage fermentation process of dactylis glomerata

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F13%3A00193905" target="_blank" >RIV/62156489:43210/13:00193905 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effect of the additives on silage fermentation process of dactylis glomerata

  • Popis výsledku v původním jazyce

    ABSTRACT The objective of the performed experiments was to determine the effect of preservatives inoculants. The variant A was a control treatment without any additive. The variant B was treated by bacterial-enzymatic additives 4 l per ton (Lactobacillusplantarum, L. buchneri, and Enterococcus faecium). And the variant C was supplied by chemical additives with its dose 2 g per ton. (formic acid, propionic acid, benzoic acid and ammonium formate) on the aerobic stability of silages. In the experiment were monitored parameters such as, contents of ammonia, lactic acid, propionic acid, acetic acid, butyric acid, and ethanol acid water extract. The silage models were evaluated after 90 days of conservation at average laboratory temperature 26--28 °C, fromeach treatment were the final laboratory samples taken and analysed. The research results showed a higher concentration of pH (4,53) and lower percentage of ethanol (0.576 %) in contrast with others varieties. On the other hand, in silag

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of the additives on silage fermentation process of dactylis glomerata

  • Popis výsledku anglicky

    ABSTRACT The objective of the performed experiments was to determine the effect of preservatives inoculants. The variant A was a control treatment without any additive. The variant B was treated by bacterial-enzymatic additives 4 l per ton (Lactobacillusplantarum, L. buchneri, and Enterococcus faecium). And the variant C was supplied by chemical additives with its dose 2 g per ton. (formic acid, propionic acid, benzoic acid and ammonium formate) on the aerobic stability of silages. In the experiment were monitored parameters such as, contents of ammonia, lactic acid, propionic acid, acetic acid, butyric acid, and ethanol acid water extract. The silage models were evaluated after 90 days of conservation at average laboratory temperature 26--28 °C, fromeach treatment were the final laboratory samples taken and analysed. The research results showed a higher concentration of pH (4,53) and lower percentage of ethanol (0.576 %) in contrast with others varieties. On the other hand, in silag

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1310100" target="_blank" >QJ1310100: Vývoj a optimalizace metod stanovení biogenních aminů v návaznosti na zvýšení zdravotní bezpečnosti siláží</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Animal Breeding 2013

  • ISBN

    978-80-7375-666-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    6-13

  • Název nakladatele

    Mendelova univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Mendelu v Brně

  • Datum konání akce

    10. 1. 2013

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku