Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Monitoring Volatile Substances in Beer in Relation to Beer Production Technology

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F15%3A43907636" target="_blank" >RIV/62156489:43210/15:43907636 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.joaat.com/uploadfile/2015/0907/20150907110924712.pdf" target="_blank" >http://www.joaat.com/uploadfile/2015/0907/20150907110924712.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.12720/joaat.2.2.134-137" target="_blank" >10.12720/joaat.2.2.134-137</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Monitoring Volatile Substances in Beer in Relation to Beer Production Technology

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The content of volatile substances was analysed in relation to beer production technology using a gas chromatograph along with a mass spectrometric detector (GC-MS). Wort boiling increases the percentage of ?-myrcene compared with other components of theessential oil of hops while reducing the level of malt volatiles except for furanmethanol. Maltol loss through evaporation exceeds the production during the Maillard reaction. The concentration of fermentation products was detected to be the highest onday 4 of fermenting. Secondary fermentation results in a noticeable decrease in the content of esters over the initial weeks of the process. The content of volatiles in the beer wort is not proportional to their production during wort boiling and fermentation. The evaporation of volatile substances can be reduced by using high-pressure wort pans. During fermentation the volatile substances are expelled by carbon dioxide; the process can be limited using closed fermentation tanks.

  • Název v anglickém jazyce

    Monitoring Volatile Substances in Beer in Relation to Beer Production Technology

  • Popis výsledku anglicky

    The content of volatile substances was analysed in relation to beer production technology using a gas chromatograph along with a mass spectrometric detector (GC-MS). Wort boiling increases the percentage of ?-myrcene compared with other components of theessential oil of hops while reducing the level of malt volatiles except for furanmethanol. Maltol loss through evaporation exceeds the production during the Maillard reaction. The concentration of fermentation products was detected to be the highest onday 4 of fermenting. Secondary fermentation results in a noticeable decrease in the content of esters over the initial weeks of the process. The content of volatiles in the beer wort is not proportional to their production during wort boiling and fermentation. The evaporation of volatile substances can be reduced by using high-pressure wort pans. During fermentation the volatile substances are expelled by carbon dioxide; the process can be limited using closed fermentation tanks.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/EE2.3.30.0031" target="_blank" >EE2.3.30.0031: Postdoktorské pozice v technických a ekonomických oborech na MENDELU</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of Advanced Agricultural Technologies

  • ISSN

    2373-423X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    2

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    134-137

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus