Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Fluid dynamics of liquid egg products

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F15%3A43907760" target="_blank" >RIV/62156489:43210/15:43907760 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1007/s10867-015-9380-5" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1007/s10867-015-9380-5</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1007/s10867-015-9380-5" target="_blank" >10.1007/s10867-015-9380-5</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Fluid dynamics of liquid egg products

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The rheological behavior of liquid egg products (egg yolk, egg white, and whole liquid egg) was studied using a concentric cylinder viscometer. Eggs of three poultry specimens were used: hen (Isa Brown), Japanese quail (Coturnix japonica), and goose (Anser anser f. domestica). Rheological behavior was pseudoplastic and flow curves fitted by the power law model (Herschel-Bulkley and Ostwald-De Waele). The meaning of rheological parameters on friction factors and velocity profiles during flow of liquid egg products in tube has been shown.

  • Název v anglickém jazyce

    Fluid dynamics of liquid egg products

  • Popis výsledku anglicky

    The rheological behavior of liquid egg products (egg yolk, egg white, and whole liquid egg) was studied using a concentric cylinder viscometer. Eggs of three poultry specimens were used: hen (Isa Brown), Japanese quail (Coturnix japonica), and goose (Anser anser f. domestica). Rheological behavior was pseudoplastic and flow curves fitted by the power law model (Herschel-Bulkley and Ostwald-De Waele). The meaning of rheological parameters on friction factors and velocity profiles during flow of liquid egg products in tube has been shown.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    BK - Mechanika tekutin

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of Biological Physics

  • ISSN

    0092-0606

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    41

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    NL - Nizozemsko

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

    303-311

  • Kód UT WoS článku

    000355802800006

  • EID výsledku v databázi Scopus