Rheological behaviour of egg white and egg yolk from different poultry specimen
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F17%3A43910821" target="_blank" >RIV/62156489:43210/17:43910821 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://dx.doi.org/10.1088/1742-6596/790/1/012016" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1088/1742-6596/790/1/012016</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.1088/1742-6596/790/1/012016" target="_blank" >10.1088/1742-6596/790/1/012016</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Rheological behaviour of egg white and egg yolk from different poultry specimen
Popis výsledku v původním jazyce
The main goal of this study is differences in rheological behaviour of hen (ISA BROWN), goose (Anser anser f. domestica) and Japanese quail (Coturnix japonica) egg white and egg yolk. The rheological behaviour of egg white and egg yolk was studied using a concentric cylinder viscometer. Rheological behaviour was pseudoplastic and flow curves were fitted by the Herschel-Bulkley model and Ostwald-de Waele model with high values of coeficients of determination R2. The meaning of rheological parameters on friction factors during flow of egg white and egg yolk in real tube has been shown. Preliminary information on time-dependent behaviour of tested liquids has been also obtained.
Název v anglickém jazyce
Rheological behaviour of egg white and egg yolk from different poultry specimen
Popis výsledku anglicky
The main goal of this study is differences in rheological behaviour of hen (ISA BROWN), goose (Anser anser f. domestica) and Japanese quail (Coturnix japonica) egg white and egg yolk. The rheological behaviour of egg white and egg yolk was studied using a concentric cylinder viscometer. Rheological behaviour was pseudoplastic and flow curves were fitted by the Herschel-Bulkley model and Ostwald-de Waele model with high values of coeficients of determination R2. The meaning of rheological parameters on friction factors during flow of egg white and egg yolk in real tube has been shown. Preliminary information on time-dependent behaviour of tested liquids has been also obtained.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2017
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Journal of Physics: Conference Series
ISBN
—
ISSN
1742-6588
e-ISSN
neuvedeno
Počet stran výsledku
8
Strana od-do
"Nestránkováno"
Název nakladatele
Institute of Physics Publishing Ltd. (IOP)
Místo vydání
Bristol
Místo konání akce
Miskolc-Lillafüred
Datum konání akce
5. 10. 2015
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
000400612300016