Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Rheological behaviour of egg white and egg yolk from different poultry specimen

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F15%3A43909068" target="_blank" >RIV/62156489:43210/15:43909068 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Rheological behaviour of egg white and egg yolk from different poultry specimen

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The main goal of this study is differences in rheological behaviour of hen (Isa Brown), goose (Anser anser f. domestica) and Japanese quail (Coturnix japonica) egg white and egg yolk. The rheological behaviour of egg white and egg yolk was studied usinga concentric cylinder viscometer. Rheological behaviour was pseudoplastic and flow curves were fitted by the Herschel-Bulkley model and Ostwald-de Waele model with high values of coefficients of determination R2. These models were also compared. The meaning of rheological parameters on friction factors during flow of egg white and egg yolk in real tube has been shown. Preliminary information on time-dependent behaviour of tested liquids has been also obtained.

  • Název v anglickém jazyce

    Rheological behaviour of egg white and egg yolk from different poultry specimen

  • Popis výsledku anglicky

    The main goal of this study is differences in rheological behaviour of hen (Isa Brown), goose (Anser anser f. domestica) and Japanese quail (Coturnix japonica) egg white and egg yolk. The rheological behaviour of egg white and egg yolk was studied usinga concentric cylinder viscometer. Rheological behaviour was pseudoplastic and flow curves were fitted by the Herschel-Bulkley model and Ostwald-de Waele model with high values of coefficients of determination R2. These models were also compared. The meaning of rheological parameters on friction factors during flow of egg white and egg yolk in real tube has been shown. Preliminary information on time-dependent behaviour of tested liquids has been also obtained.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    BK - Mechanika tekutin

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů