Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Influence of storage temperature on the viscous behaviour of partially fermented wine must (Pinot Gris)

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F15%3A43907762" target="_blank" >RIV/62156489:43210/15:43907762 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.11118/actaun201563030781" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.11118/actaun201563030781</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.11118/actaun201563030781" target="_blank" >10.11118/actaun201563030781</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Influence of storage temperature on the viscous behaviour of partially fermented wine must (Pinot Gris)

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The main goal of this article deals with effect of storage temperature on the partially fermented wine must viscosity. Four samples of partially femrented wine must (Pinot Gris) wre observed. Two samples were stored in cold temperature 5 oC and another two samples were stored at the room temperature tilde 20 oC. The kinematic viscosity has measured for 132 hours from start of stormy fermetation (in the interval about 16 hours). Rotary viscometer with standard spinde and low-volume adapter was used to experimental measured. Results of kinematic viscosity process were mathematically modelled using logarithms function. Created mathematical models were precision because correlation coefficients and values of significance achieved very high values. Resultsand trends form this article can be used to the partially fermented wine must viscosity process prediction.

  • Název v anglickém jazyce

    Influence of storage temperature on the viscous behaviour of partially fermented wine must (Pinot Gris)

  • Popis výsledku anglicky

    The main goal of this article deals with effect of storage temperature on the partially fermented wine must viscosity. Four samples of partially femrented wine must (Pinot Gris) wre observed. Two samples were stored in cold temperature 5 oC and another two samples were stored at the room temperature tilde 20 oC. The kinematic viscosity has measured for 132 hours from start of stormy fermetation (in the interval about 16 hours). Rotary viscometer with standard spinde and low-volume adapter was used to experimental measured. Results of kinematic viscosity process were mathematically modelled using logarithms function. Created mathematical models were precision because correlation coefficients and values of significance achieved very high values. Resultsand trends form this article can be used to the partially fermented wine must viscosity process prediction.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    BK - Mechanika tekutin

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis

  • ISSN

    1211-8516

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    63

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    781-785

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus