Mléko a mléčné výrobky, význam mléka a mýty o jeho konzumaci
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F15%3A43908017" target="_blank" >RIV/62156489:43210/15:43908017 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Mléko a mléčné výrobky, význam mléka a mýty o jeho konzumaci
Popis výsledku v původním jazyce
Mléko a mléčné výrobky zaujímají v naší stravě významné místo. Zároveň je tato pozice podkopávána různými mýty, které ohledně produkce, zpracování a konzumace těchto výrobků v populaci kolují. Mléko je jedna z nejlépe vyvážených potravin a výrobky z nějtvoří v místním regionu významnou složku našeho jídelníčku.
Název v anglickém jazyce
Milk and dairy products, the importance of milk and myths about it's consumption
Popis výsledku anglicky
Milk and dairy products in our diet occupy an important place. At the same time, this position is undermined by various myths regarding the production, processing and consumption of these products circulating in the population. Milk is one of the most balanced foods and dairy products produced in the local region a significant component of our diet.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/EE2.3.09.0081" target="_blank" >EE2.3.09.0081: Komplexní vzdělávání lidských zdrojů v mlékařství</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Výživa a potraviny
ISSN
1211-846X
e-ISSN
—
Svazek periodika
70
Číslo periodika v rámci svazku
3
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
43-45
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—