Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The effect of garlic extract on performance parameters of chickens

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F15%3A43908153" target="_blank" >RIV/62156489:43210/15:43908153 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The effect of garlic extract on performance parameters of chickens

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this study was to determine the effect of 2 doses of garlic extract (Allium sativum) added to the diet for fattening male broiler Ross 308 on performance parameters of chickens. Cockerels (n = 102) were divided into 3 groups. Two experimentalgroups (G10 and G15) obtained feed mixture with 10 and 15 g of liquid garlic extract per kg, respectively. Control group (C) had diet without garlic extract. At the age of 39 days broilers were slaughtered and percentage of eviscerated carcase, breast meat and leg meat were calculated. The average live weight at day of slaughtered was 2.30 +- 0.10 kg, 2.34 +- 0.06 kg and 2.52 +- 0.13 kg in groups G10, G15 and C, respectively. The mean percentage of eviscerated carcase (as a percentage of liveweight) was69%, 68% and 70%, the percentage of breast meat was 20%, 21% and 21%, the percentage of leg meat was 16%, 15% and 16% in groups G10, G15 and C, respectively. Effect on performance parameters was non-significant (P > 0.05).

  • Název v anglickém jazyce

    The effect of garlic extract on performance parameters of chickens

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was to determine the effect of 2 doses of garlic extract (Allium sativum) added to the diet for fattening male broiler Ross 308 on performance parameters of chickens. Cockerels (n = 102) were divided into 3 groups. Two experimentalgroups (G10 and G15) obtained feed mixture with 10 and 15 g of liquid garlic extract per kg, respectively. Control group (C) had diet without garlic extract. At the age of 39 days broilers were slaughtered and percentage of eviscerated carcase, breast meat and leg meat were calculated. The average live weight at day of slaughtered was 2.30 +- 0.10 kg, 2.34 +- 0.06 kg and 2.52 +- 0.13 kg in groups G10, G15 and C, respectively. The mean percentage of eviscerated carcase (as a percentage of liveweight) was69%, 68% and 70%, the percentage of breast meat was 20%, 21% and 21%, the percentage of leg meat was 16%, 15% and 16% in groups G10, G15 and C, respectively. Effect on performance parameters was non-significant (P > 0.05).

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Animal breeding 2015

  • ISBN

    978-80-7509-180-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    88-92

  • Název nakladatele

    Mendelova univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    21. 1. 2015

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku