Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Garlic extract feed addition and it's influence on chicken's meat sensoric traits

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F19%3A43915813" target="_blank" >RIV/62156489:43210/19:43915813 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Garlic extract feed addition and it's influence on chicken's meat sensoric traits

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of the study was to investigate the effect of addition of garlic oil to the diet of Ross 308 broilers on sensory properties of breast and thigh muscles. Cockerels were divided into 3 groups at the age of 7 days. One group was a control without the garlic extract and the experimental group was given the compound feed containing 5 g (G5) and 10 g (G10) of garlic oil extract per 1 kg. The chickens were kept in balance cages. The experiment was performed from 21st to 49th day of chickens&apos; life. At the end of experiment (49th day of age), 8 birds were randomly selected from each group, weighed and slaughtered. The sensory properties of the breast (n=8) and thigh (n=8) muscles were evaluated after two month storage. The addition of garlic oil extract had a positive, statistically significant effect (P &lt; 0.01) on chewiness and juiciness (P &lt; 0.05) of breast meat.

  • Název v anglickém jazyce

    Garlic extract feed addition and it's influence on chicken's meat sensoric traits

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of the study was to investigate the effect of addition of garlic oil to the diet of Ross 308 broilers on sensory properties of breast and thigh muscles. Cockerels were divided into 3 groups at the age of 7 days. One group was a control without the garlic extract and the experimental group was given the compound feed containing 5 g (G5) and 10 g (G10) of garlic oil extract per 1 kg. The chickens were kept in balance cages. The experiment was performed from 21st to 49th day of chickens&apos; life. At the end of experiment (49th day of age), 8 birds were randomly selected from each group, weighed and slaughtered. The sensory properties of the breast (n=8) and thigh (n=8) muscles were evaluated after two month storage. The addition of garlic oil extract had a positive, statistically significant effect (P &lt; 0.01) on chewiness and juiciness (P &lt; 0.05) of breast meat.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    NutriNET 2019

  • ISBN

    978-80-263-1465-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    5-11

  • Název nakladatele

    Tribun EU s.r.o.

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Hustopeče

  • Datum konání akce

    20. 6. 2019

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku