Nealkoholický míchaný nápoj z kozí syrovátky
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F15%3A43908171" target="_blank" >RIV/62156489:43210/15:43908171 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0028/uv028355.pdf" target="_blank" >http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0028/uv028355.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Nealkoholický míchaný nápoj z kozí syrovátky
Popis výsledku v původním jazyce
Podstatou technického řešení je zpracování nadbytečné syrovátky z výroby do ochucených nápojů za využití výluhů léčivých rostlin a koření. Výhodou výrobku je jeho pozitivně vnímaná chuť a prodloužená trvanlivost. Nealkoholický míchaný nápoj z kozí syrovátky se vyznačuje tím, že namísto směsi dle PUV 28329 využijeme vychlazený čaj z léčivých rostlin (máta, meduňka, lipový květ, květ černého bezu), či černého, či zeleného čaje, oslazen řepným cukrem, či adekvátním množstvím medu a okyselený šťávou nebo koncentrátem z černého nebo červeného rybízu, či citrusů doplněné do celkového množství 1000 gramů mraženou, či chlazenou kozí syrovátkou.
Název v anglickém jazyce
Non-alcoholic mixed drink made of goat whey
Popis výsledku anglicky
The essence of the invention is the processing of redundant whey into flavored beverages using the extracts of plants and herbs. The advantage of the product is its positive perception of taste and extended durability. Non-alcoholic mixed drink is made of goat whey characterized by the fact that instead of a mixture according PUV 28329 will use a chilled tea from herbs (mint, lemon balm, linden flower, elderberry flower), or black or green tea, sweetened with beet sugar, and an adequate amount of honeyand the acidic juice or concentrate from black or red currants or citrus completed for a total of 1 000 grams frozen or chilled goat whey.
Klasifikace
Druh
F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
28355
Vydavatel
CZ001 -
Název vydavatele
Industrial Property Office
Místo vydání
Prague
Stát vydání
CZ - Česká republika
Datum přijetí
—
Název vlastníka
Mendelova univerzita v Brně
Způsob využití
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Druh možnosti využití
P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence