Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Nealkoholický míchaný nápoj z kozí syrovátky

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F15%3A43908172" target="_blank" >RIV/62156489:43210/15:43908172 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0028/uv028329.pdf" target="_blank" >http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0028/uv028329.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Nealkoholický míchaný nápoj z kozí syrovátky

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Podstatou technického řešení je zpracování kozí syrovátky především z farmářské výroby do nealkoholických míchaných nápojů z důvodů zlepšení senzorické přijatelnosti pro spotřebitele i nutričního složení nápoje. Výhodou výrobku je jeho pozitivněji vnímaná vůně a chuť při zvýšení nutriční hodnoty díky kozí syrovátce. Nealkoholický míchaný nápoj z kozí syrovátky se vyznačuje tím, že vznikne smícháním ze šťávy z limetek, třtinového cukru a čerstvých listů máty doplněné do celkového množství 1000 gramů mraženou, či chlazenou kozí syrovátkou.

  • Název v anglickém jazyce

    Non-alcoholic mixed drink made of goat whey

  • Popis výsledku anglicky

    The essence of the invention is the processing of redundant whey into flavored beverages using the extracts of plants and herbs. The advantage of the product is its positive perception of taste and extended durability. Non-alcoholic mixed drink are madeof goat whey, characterized in that it is formed by mixing lime juice, cane sugar and fresh mint leaves supplemented to a total of 1 000 grams frozen or chilled goat whey.

Klasifikace

  • Druh

    F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    28329

  • Vydavatel

    CZ001 -

  • Název vydavatele

    Industrial Property Office

  • Místo vydání

    Prague

  • Stát vydání

    CZ - Česká republika

  • Datum přijetí

  • Název vlastníka

    Mendelova univerzita v Brně

  • Způsob využití

    A - Výsledek využívá pouze poskytovatel

  • Druh možnosti využití

    P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence