Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Differences in the composition of total and whey proteins in goat and ewe milk and their changes throughout the lactation period

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F12%3A54852" target="_blank" >RIV/60460709:41210/12:54852 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/26722861:_____/12:ANIMAL12

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Differences in the composition of total and whey proteins in goat and ewe milk and their changes throughout the lactation period

  • Popis výsledku v původním jazyce

    This study was conducted to evaluate changes in composition of whey proteins of Czech White Short-haired goat and East Friesian ewe milk and their comparison throughout lactation. Some differences in composition between ewe and goat milk were found. Theresults showed that the mean total protein (%), whey protein (g/100 g), and ß-lactoglobulin (ß-Lg, g/100 g) contents of goat milk were 2.75, 0.433, and 0.119 respectively and of ewe milk 6.36, 1.11, and 0.732 respectively. The contents of total protein as well as acid whey proteins in goat milk were nearly constant throughout the lactation period and fluctuated around the mean value while the contents of total protein as well as acid whey proteins in ovine milk were dependent on the period of lactation.The total protein content in ovine milk continuously increased during the lactation period. A higher content of ovine acid whey proteins was noticed at the beginning and in the final period of lactation. The average ratio of whey to tota

  • Název v anglickém jazyce

    Differences in the composition of total and whey proteins in goat and ewe milk and their changes throughout the lactation period

  • Popis výsledku anglicky

    This study was conducted to evaluate changes in composition of whey proteins of Czech White Short-haired goat and East Friesian ewe milk and their comparison throughout lactation. Some differences in composition between ewe and goat milk were found. Theresults showed that the mean total protein (%), whey protein (g/100 g), and ß-lactoglobulin (ß-Lg, g/100 g) contents of goat milk were 2.75, 0.433, and 0.119 respectively and of ewe milk 6.36, 1.11, and 0.732 respectively. The contents of total protein as well as acid whey proteins in goat milk were nearly constant throughout the lactation period and fluctuated around the mean value while the contents of total protein as well as acid whey proteins in ovine milk were dependent on the period of lactation.The total protein content in ovine milk continuously increased during the lactation period. A higher content of ovine acid whey proteins was noticed at the beginning and in the final period of lactation. The average ratio of whey to tota

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Czech Journal of Animal Science

  • ISSN

    1212-1819

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    57

  • Číslo periodika v rámci svazku

    7

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

    323-331

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus