Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Effect of the lactation stage on concentration of whey proteins in caprine acid whey

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F12%3A54695" target="_blank" >RIV/60460709:41210/12:54695 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/26722861:_____/12:RUMINT12

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effect of the lactation stage on concentration of whey proteins in caprine acid whey

  • Popis výsledku v původním jazyce

    This study was conducted to evaluate changes in composition of whey proteins of Czech White Short-haired caprine milk throughout the lactation. The results showed that the mean total protein (%), whey protein (g/100 g), and ?-lactoglobulin (ß-LG, g/100 g) contents of caprine milk were 2.75; 0,433; 0.119. The content of total protein as well as acid whey proteins throughout the lactation period was nearly constant and fluctuated about the middle value. The average ratio of whey to total protein for goatmilk was 15.8 ? 2.61% for caprine milk and ranged from 12.98 ? 20.80%. The total content of two major whey proteins (?-LA + ß-LG = GA) achieved on average 86.74 ? 2.23% from total whey protein in caprine milk. The main component of caprine acid whey proteins was ?-lactalbumin (?-LA), but at the very end of the lactation period the content of ß-LG increased steeply and the ß-LG/?-LA ratio reached the maximum value 1.94.

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of the lactation stage on concentration of whey proteins in caprine acid whey

  • Popis výsledku anglicky

    This study was conducted to evaluate changes in composition of whey proteins of Czech White Short-haired caprine milk throughout the lactation. The results showed that the mean total protein (%), whey protein (g/100 g), and ?-lactoglobulin (ß-LG, g/100 g) contents of caprine milk were 2.75; 0,433; 0.119. The content of total protein as well as acid whey proteins throughout the lactation period was nearly constant and fluctuated about the middle value. The average ratio of whey to total protein for goatmilk was 15.8 ? 2.61% for caprine milk and ranged from 12.98 ? 20.80%. The total content of two major whey proteins (?-LA + ß-LG = GA) achieved on average 86.74 ? 2.23% from total whey protein in caprine milk. The main component of caprine acid whey proteins was ?-lactalbumin (?-LA), but at the very end of the lactation period the content of ß-LG increased steeply and the ß-LG/?-LA ratio reached the maximum value 1.94.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Small Ruminant Research

  • ISSN

    0921-4488

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    105

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1-3

  • Stát vydavatele periodika

    NL - Nizozemsko

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    206-209

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus