Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Stanovení syrovátkových bílkovin v kobylím mléce metodou RP-HPLC

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F18%3A43876542" target="_blank" >RIV/62157124:16270/18:43876542 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Stanovení syrovátkových bílkovin v kobylím mléce metodou RP-HPLC

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem studie bylo stanovení vybraných syrovátkových bílkovin ?-laktalbuminu (?-LA), ?-laktoglobulinu (?-LG), sérového albuminu (SA) a lysozymu (LYS) v individuálních vzorcích kobylího mléka (n=42) a sledování změn během prvních 6 měsíců laktace. Syrovátkové bílkoviny byly stanoveny po vysrážení kaseinů kyselinou octovou metodou RP-HPLC. Průměrné hodnoty syrovátkových bílkovin za sledované období 6 měsíců byly pro ?-LG 2,42 ? 0,66 g/l, ?-LA 2,20 ? 0,51 g/l, SA 0,04 ? 0,04 g/l a LYS 0,56 ? 0,13 g/l. Byl zjištěn statisticky významný vliv stadia laktace na koncentraci syrovátkových bílkovin v kobylím mléce.

  • Název v anglickém jazyce

    Determination of whey proteins in mare milk by RP-HPLC method

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was the determination of selected whey proteins ?-lactalbumin (?-LA), ?-lactoglobulin (?-LG), serum albumin (SA) and lysozyme (LYS) in individual samples of mare?s milk (n=42) during a lactation period of 6 months. The content of whey proteins was monitored according to stage of lactation. The milk proteins were determined after acidic casein precipitation by RP-HPLC method. Average values of whey proteins were for ?-LG 2,42 ? 0,66 g/l, ?-LA 2,20 ? 0,51 g/l, SA 0,04 ? 0,04 g/l and LYS 0,56 ? 0,13 g/l. Content of all whey proteins was statistically significantly affected by the lactation stage.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40301 - Veterinary science

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Hygiena a technologie potravin XLVIII. Lenfeldovy a Höklovy dny

  • ISBN

    978-80-7305-807-4

  • ISSN

  • e-ISSN

    neuvedeno

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    248-251

  • Název nakladatele

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    17. 10. 2018

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku