Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Obsah a složení syrovátkových bílkovin kozího mléka

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F06%3A16600" target="_blank" >RIV/60460709:41210/06:16600 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Obsah a složení syrovátkových bílkovin kozího mléka

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Nebyly nalezeny statisticky významné změny v obsahu syrovátkových bílkovin mezi sledovanými farmami a jednotlivými roky. Množství syrovátkových bílkovin je však do jisté míry statisticky závislé na době odběru mléka. Obsah syrovátkových bílkovin v kozímmléce se měnil v závislosti na fázi laktace a byl zaznamenán pokles uprostřed laktačního období. Vyšší obsahy syrovátkových bílkovin na začátku laktace souvisí pravděpodobně s jejich rolí při získávání imunity mláďat, vyšší obsahy syrovátkových bílkovinjsou důsledkem zvyšování celkového proteinu. Průměrný obsah syrovátkových bílkovin v kozím mléce byl 0,450 g.100 g?1 mléka. Průměrné zastoupení syrovátkových bílkovin v proteinech kozího mléka bylo 15,7 % a bylo nižší než v mléce kravském (cca 20 %) (Velíšek, 2002). Souhrnné množství &#61537;-LA a &#61538;-LG v syrovátkových bílkovinách kozího mléka bylo v průběhu sledovaných let na obou farmách poměrně vyrovnané a pohybovalo se v rozmezí 87?90 %. Poměr v zastoupení &#61537;-LA a &#61538

  • Název v anglickém jazyce

    Content and constitution of goat whey proteins

  • Popis výsledku anglicky

    The mean level of goat whey proteins in the milk of breed Czech White Polled was found to be 0.450 g.100 g?1. The mean level of whey proteins in total goat proteins was 15.7% and it?s lower then in cow milk. Total amount of &#61537;-LA and &#61538;-LG inwhey proteins ranged between 87?90%. &#61537;-LA and &#61538;-LG ratio was changed during lactation period and amount of &#61537;-LA was higher in the most analyzed samples. The content of &#61537;-LA ranged between 34?80.3%.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Den mléka 2006

  • ISBN

    80-213-1498-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    112-115

  • Název nakladatele

    ČZS AF ČZU a ISV Praha

  • Místo vydání

    ČZU v Praze, Praha

  • Místo konání akce

    ČZU V Praze, Praha

  • Datum konání akce

    22. 5. 2006

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku