Obsah a složení syrovátkových bílkovin kozího mléka
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F06%3A16600" target="_blank" >RIV/60460709:41210/06:16600 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Obsah a složení syrovátkových bílkovin kozího mléka
Popis výsledku v původním jazyce
Nebyly nalezeny statisticky významné změny v obsahu syrovátkových bílkovin mezi sledovanými farmami a jednotlivými roky. Množství syrovátkových bílkovin je však do jisté míry statisticky závislé na době odběru mléka. Obsah syrovátkových bílkovin v kozímmléce se měnil v závislosti na fázi laktace a byl zaznamenán pokles uprostřed laktačního období. Vyšší obsahy syrovátkových bílkovin na začátku laktace souvisí pravděpodobně s jejich rolí při získávání imunity mláďat, vyšší obsahy syrovátkových bílkovinjsou důsledkem zvyšování celkového proteinu. Průměrný obsah syrovátkových bílkovin v kozím mléce byl 0,450 g.100 g?1 mléka. Průměrné zastoupení syrovátkových bílkovin v proteinech kozího mléka bylo 15,7 % a bylo nižší než v mléce kravském (cca 20 %) (Velíšek, 2002). Souhrnné množství -LA a -LG v syrovátkových bílkovinách kozího mléka bylo v průběhu sledovaných let na obou farmách poměrně vyrovnané a pohybovalo se v rozmezí 87?90 %. Poměr v zastoupení -LA a 
Název v anglickém jazyce
Content and constitution of goat whey proteins
Popis výsledku anglicky
The mean level of goat whey proteins in the milk of breed Czech White Polled was found to be 0.450 g.100 g?1. The mean level of whey proteins in total goat proteins was 15.7% and it?s lower then in cow milk. Total amount of -LA and -LG inwhey proteins ranged between 87?90%. -LA and -LG ratio was changed during lactation period and amount of -LA was higher in the most analyzed samples. The content of -LA ranged between 34?80.3%.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2006
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Den mléka 2006
ISBN
80-213-1498-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
112-115
Název nakladatele
ČZS AF ČZU a ISV Praha
Místo vydání
ČZU v Praze, Praha
Místo konání akce
ČZU V Praze, Praha
Datum konání akce
22. 5. 2006
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—