Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Syrovátkový likér

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F15%3A43908191" target="_blank" >RIV/62156489:43210/15:43908191 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0027/uv027899.pdf" target="_blank" >http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0027/uv027899.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Syrovátkový likér

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Podstatou technického řešení je sladká syrovátka získaná na základě klasických receptur. Výchozí surovinou technického řešení je tedy sladká syrovátka získaná při výrobě sýrů a léčivé rostliny, jablečná šťáva, cukr, kyselina citronová a destilát. Nejdříve je nutné připravit syrovátkový výluh z léčivých rostlin, jablečné šťávy a následně se přidá jen cukr, kyselina citronová a destilát. Výsledkem je tedy likér, s harmonickou a příjemnou chutí spojenou s přímou konzumací, výborně by se hodil i do míchaných nápojů.

  • Název v anglickém jazyce

    Whey liqueur

  • Popis výsledku anglicky

    The sweet whey medicinal plants, apple juice, sugar, citric acid and distillate are the essence of the technical solution. First it is necessary to prepare a whey extract of medicinal plants and apple juice, and subsequently adding a sugar, citric acid and distillate. The whey liqueur is the result of this utility model. This liqueur is typical its harmonious and pleasant flavor. It would used perfectly into the mixed drinks.

Klasifikace

  • Druh

    F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40500 - Other agricultural sciences

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1210302" target="_blank" >QJ1210302: Technologické postupy a složení mléčných výrobků umožňující prodloužení údržnosti, zvýšení bezpečnosti nebo zvýšení nutričních a zdravotních benefitů prostřednictvím bioaktivních látek přirozeně se vyskytujících v potravinách</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    27899

  • Vydavatel

    CZ001 -

  • Název vydavatele

    Industrial Property Office

  • Místo vydání

    Prague

  • Stát vydání

    CZ - Česká republika

  • Datum přijetí

  • Název vlastníka

    Mendelova univerzita v Brně

  • Způsob využití

    A - Výsledek využívá pouze poskytovatel

  • Druh možnosti využití

    P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence