Syrovátkový likér
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F15%3A43908191" target="_blank" >RIV/62156489:43210/15:43908191 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0027/uv027899.pdf" target="_blank" >http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0027/uv027899.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Syrovátkový likér
Popis výsledku v původním jazyce
Podstatou technického řešení je sladká syrovátka získaná na základě klasických receptur. Výchozí surovinou technického řešení je tedy sladká syrovátka získaná při výrobě sýrů a léčivé rostliny, jablečná šťáva, cukr, kyselina citronová a destilát. Nejdříve je nutné připravit syrovátkový výluh z léčivých rostlin, jablečné šťávy a následně se přidá jen cukr, kyselina citronová a destilát. Výsledkem je tedy likér, s harmonickou a příjemnou chutí spojenou s přímou konzumací, výborně by se hodil i do míchaných nápojů.
Název v anglickém jazyce
Whey liqueur
Popis výsledku anglicky
The sweet whey medicinal plants, apple juice, sugar, citric acid and distillate are the essence of the technical solution. First it is necessary to prepare a whey extract of medicinal plants and apple juice, and subsequently adding a sugar, citric acid and distillate. The whey liqueur is the result of this utility model. This liqueur is typical its harmonious and pleasant flavor. It would used perfectly into the mixed drinks.
Klasifikace
Druh
F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor
CEP obor
—
OECD FORD obor
40500 - Other agricultural sciences
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1210302" target="_blank" >QJ1210302: Technologické postupy a složení mléčných výrobků umožňující prodloužení údržnosti, zvýšení bezpečnosti nebo zvýšení nutričních a zdravotních benefitů prostřednictvím bioaktivních látek přirozeně se vyskytujících v potravinách</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
27899
Vydavatel
CZ001 -
Název vydavatele
Industrial Property Office
Místo vydání
Prague
Stát vydání
CZ - Česká republika
Datum přijetí
—
Název vlastníka
Mendelova univerzita v Brně
Způsob využití
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Druh možnosti využití
P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence