Syrovátkový sirup
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F15%3A43908192" target="_blank" >RIV/62156489:43210/15:43908192 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0027/uv027931.pdf" target="_blank" >http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0027/uv027931.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Syrovátkový sirup
Popis výsledku v původním jazyce
Podstatou technického řešení je sladká syrovátka získaná na základě klasických receptur. Výchozí surovinou technického řešení je tedy sladká syrovátka získaná při výrobě sýrů a léčivé rostliny. Nejdříve je nutné připravit syrovátkový výluh z čerstvých léčivých rostlin, následně se přidá jen cukr, kyselina citronová a šťáva z citronů a malé množství alkoholu. Výsledkem je tedy sirup, kdy po zředění s vodou nebo sodou v poměru 1:5 až 1:8 vznikne osvěžující nealkoholický nápoj.
Název v anglickém jazyce
Whey syrup
Popis výsledku anglicky
Sweet whey and medical plants are the essence of this technical solution. First it is necessary to prepare a whey extract from fresh medicinal plants, subsequently adding a sugar, citric acid and lemon juice and a small amount of alcohol. The whey syrup is the result of this utility model. This whey syrup is diluted with water or soda in a ratio of 1: 5 to 1: 8, it gives refreshing soft drink.
Klasifikace
Druh
F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor
CEP obor
—
OECD FORD obor
40500 - Other agricultural sciences
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1210302" target="_blank" >QJ1210302: Technologické postupy a složení mléčných výrobků umožňující prodloužení údržnosti, zvýšení bezpečnosti nebo zvýšení nutričních a zdravotních benefitů prostřednictvím bioaktivních látek přirozeně se vyskytujících v potravinách</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
27931
Vydavatel
CZ001 -
Název vydavatele
Industrial Property Office
Místo vydání
Prague
Stát vydání
CZ - Česká republika
Datum přijetí
—
Název vlastníka
Mendelova univerzita v Brně
Způsob využití
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Druh možnosti využití
P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence