Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Možnosti zpracování syrovátky do potravin za pomocí konzervačních metod využívající účinné látky z rostlin

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F15%3A43908205" target="_blank" >RIV/62156489:43210/15:43908205 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Možnosti zpracování syrovátky do potravin za pomocí konzervačních metod využívající účinné látky z rostlin

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Dlouhodobými mikrobiologickými analýzami (ověřeno opakováním) byl potvrzen antimikrobiální vliv skořicového a anýzového výluhu. Byly vyvinuty dva výrobky - pevné a tekuté konzistence pro potřeby faremního zpracování syrovátky). Receptura proto byla inovována tak, aby odbourala tyto případné nedostatky a úskalí (slanost, konzistence, údržnost) a vznikl tak PUV 2015-30666 Syromelka. Nápoje kombinovaly využití výluhů k prodloužení doby použitelnosti i požadavky na vysokou senzorickou jakost. Vznikly tak PUV 2015-30664 Nealkoholický míchaný nápoj z kozí syrovátky a PUV 2015-30665 Ochucený syrovátkový nápoj.

  • Název v anglickém jazyce

    The possibilities of whey processing into food using preservation methods using active plant substances

  • Popis výsledku anglicky

    We confirmed the antimicrobial effect of cinnamon and anise extract by long-term microbiological analyzes (verified by repetition). We developed two products - solid and liquid consistency for the needs of farm processing of whey. The recipe has therefore been upgraded so as to eliminate these potential shortcomings and difficulties (salinity, texture, shelf life). This result is PUV 2015-30666 Syromelka. Beverage combined using of extracts to extend the shelf life requirements for high sensory quality.This results are PUV 2015-30664 Non-alcoholic mixed drink made of goat whey and PUV 2015-30665 Flavoured whey drink.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Farmářská výroba sýrů a kysaných mléčných výrobků XII.

  • ISBN

    978-80-7509-254-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    56-58

  • Název nakladatele

    Mendelova univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    14. 5. 2015

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku