Kvalita zrna a pekařkých výrobků z barevných pšenic
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F15%3A43908303" target="_blank" >RIV/62156489:43210/15:43908303 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Kvalita zrna a pekařkých výrobků z barevných pšenic
Popis výsledku v původním jazyce
Byly porovnány znaky mlynářské a pekařské jakosti odrůdy Mulan a barevných pšenic odrůdy Skorpion a Rosso. Na základě rozborů bylo zjištěno, že obě odrůdy jsou vhodné pro výrobu pekařských výrobků. Pekařským pokusem lepších výsledků dosáhla odrůda Skorpion a i výrobky z této odrůdy byly senzorickou analýzou hodnoceny lépe.
Název v anglickém jazyce
The quality of grain and bakery products from colored wheat
Popis výsledku anglicky
They compared the characteristics of milling and baking quality varieties Mulan and colored wheat varieties Skorpion and Rosso. On analysis it was found that two varieties are suitable for the manufacture of bakery products. Baking tests achieved betterresults variety Skorpion even products from this variety were evaluated by sensory analysis better.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Qualima 2015: sborník přednášek
ISBN
978-80-904468-6-1
ISSN
1213-5380
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
39-41
Název nakladatele
MEZOS spol. s.r.o.
Místo vydání
Hradec Králové
Místo konání akce
Pardubice
Datum konání akce
20. 10. 2015
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—