Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The influence of feeding wheat with blue aleurone on intestinal microflora of broilers

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F16%3A43909040" target="_blank" >RIV/62156489:43210/16:43909040 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The influence of feeding wheat with blue aleurone on intestinal microflora of broilers

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this study was to evaluate the effect of feeding of wheat with blue aleurone layer with higher content of anthocyanins to bodyweight and microbial colonization in gut of broiler chickens. Sixty chickens were divided into two equal groups: Control and Experimental. The experimental group received feed mixture containing 38.2% of wheat with blue aleurone layer "UC 66049" with content of cyaniding-3-glucoside 47.64 mg/kg. Control group received the same amount of common wheat "Vanek" with content of cyaniding-3-glucoside 5.10 mg/kg. The feeding wheat with blue aleurone did not affect bodyweight and gut microbial colonization of broilers.

  • Název v anglickém jazyce

    The influence of feeding wheat with blue aleurone on intestinal microflora of broilers

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was to evaluate the effect of feeding of wheat with blue aleurone layer with higher content of anthocyanins to bodyweight and microbial colonization in gut of broiler chickens. Sixty chickens were divided into two equal groups: Control and Experimental. The experimental group received feed mixture containing 38.2% of wheat with blue aleurone layer "UC 66049" with content of cyaniding-3-glucoside 47.64 mg/kg. Control group received the same amount of common wheat "Vanek" with content of cyaniding-3-glucoside 5.10 mg/kg. The feeding wheat with blue aleurone did not affect bodyweight and gut microbial colonization of broilers.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1510206" target="_blank" >QJ1510206: Výzkum odlišných typů zabarvení zrna pšenice způsobených látkami s antioxidačním účinkem, jejich využití pro tvorbu odrůd s příznivým zdravotním benefitem pro výživu člověka a zvířat</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    15. BOKU-Symposium Tierernährung - Verarbeitung von Futtermitteln für die Mischfutterherstellung

  • ISBN

    978-3-900932-33-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    99-102

  • Název nakladatele

    Institut für Tierernährung, Tierische Lebensmittel und Ernährungsphysiologie

  • Místo vydání

    Vídeň

  • Místo konání akce

    Vídeň

  • Datum konání akce

    7. 4. 2016

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku