The influence of feeding wheat with blue aleurone on intestinal microflora of broilers
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F16%3A43909040" target="_blank" >RIV/62156489:43210/16:43909040 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
The influence of feeding wheat with blue aleurone on intestinal microflora of broilers
Popis výsledku v původním jazyce
The aim of this study was to evaluate the effect of feeding of wheat with blue aleurone layer with higher content of anthocyanins to bodyweight and microbial colonization in gut of broiler chickens. Sixty chickens were divided into two equal groups: Control and Experimental. The experimental group received feed mixture containing 38.2% of wheat with blue aleurone layer "UC 66049" with content of cyaniding-3-glucoside 47.64 mg/kg. Control group received the same amount of common wheat "Vanek" with content of cyaniding-3-glucoside 5.10 mg/kg. The feeding wheat with blue aleurone did not affect bodyweight and gut microbial colonization of broilers.
Název v anglickém jazyce
The influence of feeding wheat with blue aleurone on intestinal microflora of broilers
Popis výsledku anglicky
The aim of this study was to evaluate the effect of feeding of wheat with blue aleurone layer with higher content of anthocyanins to bodyweight and microbial colonization in gut of broiler chickens. Sixty chickens were divided into two equal groups: Control and Experimental. The experimental group received feed mixture containing 38.2% of wheat with blue aleurone layer "UC 66049" with content of cyaniding-3-glucoside 47.64 mg/kg. Control group received the same amount of common wheat "Vanek" with content of cyaniding-3-glucoside 5.10 mg/kg. The feeding wheat with blue aleurone did not affect bodyweight and gut microbial colonization of broilers.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1510206" target="_blank" >QJ1510206: Výzkum odlišných typů zabarvení zrna pšenice způsobených látkami s antioxidačním účinkem, jejich využití pro tvorbu odrůd s příznivým zdravotním benefitem pro výživu člověka a zvířat</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2016
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
15. BOKU-Symposium Tierernährung - Verarbeitung von Futtermitteln für die Mischfutterherstellung
ISBN
978-3-900932-33-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
99-102
Název nakladatele
Institut für Tierernährung, Tierische Lebensmittel und Ernährungsphysiologie
Místo vydání
Vídeň
Místo konání akce
Vídeň
Datum konání akce
7. 4. 2016
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—