Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Ovlivňování jakosti masa krmivem

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F16%3A43909154" target="_blank" >RIV/62156489:43210/16:43909154 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Ovlivňování jakosti masa krmivem

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Náhrada složek krmiv nesmí ovlivnit zdravotní stav zvířat nebo člověka jako konzumenta. Nejen potraviny, ale i krmiva uváděná na trh, musí splňovat vysoké požadavky na bezpečnost a zdravotní nezávadnost. Pro oba, jak pro člověka, tak i pro zvíře, je nutné zajistit dostatečné množství energie z krmiva a všechny nezbytné látky pro jeho růst a vývin. Je tedy sledován nejen příjem krmiva, přírůstek, výtěžnost masa, ale také organoleptické parametry. V některých studiích jsou popisovány průkazné rozdíly v barvě, textuře nebo vůni a chuti. Zásadní tezí ovšem je, aby nebyl výsledný produkt negativně ovlivněn i po stránce senzorické.

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of feeding on meat quality

  • Popis výsledku anglicky

    Replacement of feed components must not affect animal's or human's health and consumer. Not only food but also feed in markets must meet high requirements for safety. For humans and for animals, it is necessary to provide sufficient energy from feed or food and all necessary substances for its growth and development. Therefore, it is observed not only feed intake, growth, meat yield, but also the organoleptic characteristics. In some studies they are described significant differences in colour, texture and smell or taste. A fundamental thesis however, is that sensory quality of the final product is not affected.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    27

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    22-28

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus